Pojačana kontrola saobraćaja na putevima u nadležnosti PU Istočno Sarajevo

13.06.2024. 12:11
0
IZVOR: katera.news

Policijska uprava Istočno Sarajevo od danas do 16/17. juna sprovodi akciju „Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola“, sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima koji su u nadležnosti ove Uprave.

Akcija se sprovodi u cilju sprečavanja saobraćajnih nezgoda, čije je uzrok upravo nedozvoljena brzina kretanja i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

- Na području PU Istočno Sarajevo evidentirano je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, a od početka godine evidentirane su 244 saobraćajne nezgode. Zabilježeno je povećanje broja nezgoda sa stradalim licima za 15,7 %, poginula su tri lica u navedenom periodu – poručili su iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Tokom akcije, kako dodaju, pojačana kontrola brzine kretanja vozila vršiće se uz pomoć savremenih radarskih sistema kao i vozila sa ugrađenim sistemom za mjerenje brzine kretanja tzv „presretača“, a prisustvo alkohola u organizmu vršiće se uz pomoć uređaja za utvrđivanje prisustva alkohola u organizmu.

Iz PU Istočno Sarajevo apeluju na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika podigli na viši nivo.

Posebno naglašava da vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima, poštuju propise koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te ne konzumiraju alkohol prije i za vrijeme upravljanja motornim vozilom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Lice iz Sarajeva uhapšeno zbog iznude Lice iz Sarajeva uhapšeno zbog iznude
Licu iz Pala upućivane poruke uvredljivog sadržaja putem telefona i „Fejsbuka“ Licu iz Pala upućivane poruke uvredljivog sadržaja putem telefona i „Fejsbuka“
Dobrodošlica za 33 pripravnika koji policijski rad nastavljaju na teritoriji PU Istočno Sarajevo Dobrodošlica za 33 pripravnika koji policijski rad nastavljaju na teritoriji PU Istočno Sar...
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 8m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 50m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 18m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 39m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 48m
    0