Поједине школе у Српској уводе наставу на даљину

21.03.2021. 10:30
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Због повећаног броја заражених вирусом корона, наставу на даљину ће од сутра изводити Основна школа /ОШ/ "Јован Дучић" у Источној Илиџи, ОШ "Свети Сава" у Рогатици, и то Централна школа и подручна одјељења Борике, Бранковићи, Стјенице и Жепа, те све основне и средње школе на подручју Требиња, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

У саопштењу се наводи да ће наставу на даљину изводити и Средњошколски центар "27. јануар" у Рогатици, Технолошка школа у Бањалуци и Средњошколски центар "Источна Илиџа".

- У свим осталим основним и средњим школама вршиће се појачана дезинфекција и контрола придржавања мјера које је прописао Институт за јавно здравство, а наставни процес биће организован као и у претходном периоду према утврђеном Плану организовања рада у основним и средњим школама и ђачким домовима у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона -  истиче се у саопштењу.

Министарство просвјете и културе ће упутити захтјев Републичкој управи цивилне заштите да се почне са дезинфекцијом свих школа у којима је претходно био забиљежен већи број заражених васпитно-образовних радника и ученика.

Појачана дезинфекција планирана је у основним и средњим школама у Бањалуци, Добоју, Бијељини, Источном Сарајеву и Требињу.

- Подсјећамо да градски/општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе у Републици Српској предлажу Министарству просвјете и културе које основне и средње школе, због погоршане епидемиолошке ситуације, треба да организују наставу на даљину -  наводи се у саопштењу.

Из Министарства просвјете и културе позивају грађане Републике Српске да својим одговорним понашањем спријече ширење вируса корона у локалним заједницама и да на тај начин омогуће свим ученциима да друго полугодиште заврше у школским учионицима.

У саопштењу се наглашава да се у складу са данашњим закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске, с циљем спречавања ширења вируса корона на територији Републике Српске и заштите и спасавања становништва, забрањује рад културно-умјетничких друштава, али и вокално извођење музике у установама културе до 25. марта.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Xxx 21.03.2021. 12:12
    Sto jednostavno niste rekli"produzavaju se dosadasnje mjere".Ugostiteljski objekti,kafici radno vrijeme od 06-22h-pa tako nam je zadnjih godinu dana.Sve u svemu nista promjenili niste.Skole nastavljaju kao i do sada.Sta ste uradili i zasto je uopste zasjedao Republicki stab za vanredne situacije?
Повезане вијести
Приведене 233 особе због диловања дроге у школама Приведене 233 особе због диловања дроге у школама
Од септембра 150 полицајаца у школама Српске Од септембра 150 полицајаца у школама Српске
У Српској смањен број уписаних ученика/ца за 14.000 за десет година У Српској смањен број уписаних ученика/ца за 14.000 за десет година
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 56m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    3h 7m
    2
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    18h 53m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    17h 15m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    19h 29m
    3