Полицајац скочио у хладну Дрину за пакетићем марихуане

25.03.2022. 15:01
1
ИЗВОР: visegrad365.com

Да полицијски посао захтјева огромну одговорност и сналажљивост показује и примјер горажданског полицајаца који је  запливао у леденој Дрини у потрази за доказима.

Наиме, док су обављали свој посао, полицајци из Сектора криминалистичке полиције МУП-а БПК-а Горажде су у насељу Витковићи ухапсили особу која је посједовала одређену количину дроге. Кад су га уочили, лице је садржај бацио у Дрину, али то није промакло једном од инспектора. Без размишљања је скочио у воду за доказима.

- Оперативним радом на терену полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције дошли су до сазнања да једно лице из Горажда код себе посједује наркотичка средства. Затекли смо га у насељу Витковићи, поред пјешачког, међутим, док смо прилазили он је одбацио пакетић у Дрину. Колега и ја смо кренули низводно 20-так метара, али није било начина да дођемо до доказа, па сам брзо скинуо одјећу и запливао. Успио сам узети доказ, а у станицу сам дошао буквално у доњем вешу. Да нисам запливао остали бисмо без доказа, а кад нема доказа нема ни кривичног дијела - рекао је инспектор.

И у љетним мјесецима, због њене хладноће, пливање у Дрини често буде одлука само храбрих, али у овом случају ледена Дрина полицајцу није била препрека.

- Ма кад је овако нешто у питању, нема хладне воде, адреналин проради. Послије смо се зезали да је хладно као кад пусте брану - смије се овај гораждански полицајац.

Он је из ријеке извадио око 4,88 грама марихуане. Кривца су привели до службених просторија МУП-а БПК, завршили криминалистичку обраду, а о свему је упознат дежурни кантонални тужилац, који је дјело квалификовао као кривично дјело “Посједовање и омогућавање уживања опојних дрога”.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Quintus 25.03.2022. 21:25
    Treba preprodati kasnije..ko ne bi skocio
Повезане вијести
Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен
У Дрини пронађено тијело несталог Д.Т. У Дрини пронађено тијело несталог Д.Т.
У коферу носио 21 килограм марихуане У коферу носио 21 килограм марихуане
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    20h 8m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    16h 40m
    4
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    19h 24m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    15h 2m
    0
  • Данас Марковдан
    23h 50m
    0