Policajac skočio u hladnu Drinu za paketićem marihuane

25.03.2022. 15:01
1
IZVOR: visegrad365.com

Da policijski posao zahtjeva ogromnu odgovornost i snalažljivost pokazuje i primjer goraždanskog policajaca koji je  zaplivao u ledenoj Drini u potrazi za dokazima.

Naime, dok su obavljali svoj posao, policajci iz Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su u naselju Vitkovići uhapsili osobu koja je posjedovala određenu količinu droge. Kad su ga uočili, lice je sadržaj bacio u Drinu, ali to nije promaklo jednom od inspektora. Bez razmišljanja je skočio u vodu za dokazima.

- Operativnim radom na terenu policijski službenici Sektora kriminalističke policije došli su do saznanja da jedno lice iz Goražda kod sebe posjeduje narkotička sredstva. Zatekli smo ga u naselju Vitkovići, pored pješačkog, međutim, dok smo prilazili on je odbacio paketić u Drinu. Kolega i ja smo krenuli nizvodno 20-tak metara, ali nije bilo načina da dođemo do dokaza, pa sam brzo skinuo odjeću i zaplivao. Uspio sam uzeti dokaz, a u stanicu sam došao bukvalno u donjem vešu. Da nisam zaplivao ostali bismo bez dokaza, a kad nema dokaza nema ni krivičnog dijela - rekao je inspektor.

I u ljetnim mjesecima, zbog njene hladnoće, plivanje u Drini često bude odluka samo hrabrih, ali u ovom slučaju ledena Drina policajcu nije bila prepreka.

- Ma kad je ovako nešto u pitanju, nema hladne vode, adrenalin proradi. Poslije smo se zezali da je hladno kao kad puste branu - smije se ovaj goraždanski policajac.

On je iz rijeke izvadio oko 4,88 grama marihuane. Krivca su priveli do službenih prostorija MUP-a BPK, završili kriminalističku obradu, a o svemu je upoznat dežurni kantonalni tužilac, koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Quintus 25.03.2022. 21:25
    Treba preprodati kasnije..ko ne bi skocio
Povezane vijesti
Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
Autom se zakucao u radar u Prnjavoru pa uhapšen Autom se zakucao u radar u Prnjavoru pa uhapšen
U Drini pronađeno tijelo nestalog D.T. U Drini pronađeno tijelo nestalog D.T.
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    11h 30m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    21h 48m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    21h 54m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    21h 52m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    10h 3m
    0