Полицајци из Бањалуке кренули пјешке на Острог

14.07.2020. 10:22
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Припадници Службе обезбјеђења у Казнено поправном заводу Бањалука Душко Бањац и Бранко Јеловац кренули су пјешке у манастир Острог, у част својих преминулих колега Бранислава Ернаута - Киће и Вање Кршића.

Бањац и Јеловац су кренули 11. јула у 03 часа испред Храма Христа Спаситеља у Бањалуци, путовање би требало да траје око 10 дана, а у манастиру Острог поклониће се моштима Светог Василија.

-Припремили смо се за напор и ноћи на отвореном, за нас је манастир Острог највећа српска светиња, а физички напори су ту да нас подсјете на испоснички живот Светог Василија- кажу полицајци.

За ово поклоничко путовање добили су подршку радних колега, породице као и руководства КПЗ. Са Бањцем и Јеловцем данас је у Бугојну разговарао директор  Казнено поправног завода Бањалука Горан Селак од којег су такође добили велику подршку за ово путовање.

-Дошао сам да обиђем наше поклонике и да им захвалим, пружим подршку и пожелим срећу у наставку њиховог путовања- рекао је Селак.

Коментари 0
Повезане вијести
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Митрополит Јоаникије: Пут спасења је уски пут Митрополит Јоаникије: Пут спасења је уски пут
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 25m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    16h 39m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    14h 29m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 54m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    12h 27m
    0