Полиција блокирала улазе у центар Будве (ВИДЕО)

17.06.2020. 11:31
0
ИЗВОР: СРНА

Јаке полицијске снаге блокирале су све улазе у центар Будве, где је зграда Општине и Центар за безбједност, а специјалне јединице и полицијске патроле налазе се на готово свакој градској раскрсници, преноси "Спутњик".

Главна магистрала је блокирана за саобраћај, а полицајци преусмјеравају возила тако да се не може кроз Будву проћи до Јаза и даље у правцу Боке Которске.

Испред сједишта Центра за безбједност налази се неколико стотина грађана, а полицијске снаге су кордонима опасале то здање, као и зграду Општине која се налази око 50 метара даље, наводи исти извор.

Слика

Окупљени грађани позивају полицајце да "буду људи и скину униформе".

У међувремену, грађанима су се придружили и посланици Демократског фронта и Демократске странке, као и бивши градоначелник Будве Драган Краповић, који је рекао да је нечувено да је полиција кољеном на врат гушила људе као америчка полиција Џорџа Флојда.

Јутрос су испред зграде општине ухапшени Марко Царевић и Крсто Радовић, које је недавно нова скупштинска већина смијенила са мјеста начелника Будве и предсједника Скупштине општине.

Ухапшен је и секретар за инвестиције Младен Микијељ, као и син и брат Марка Царевића.

Портал ИН4С наводи да су сви ухапшени и да их је претукла полиција, која је употријебила и хемијска средства, те да су поломљена стакла на згради Општине.

Одборници ДПС-а, Црногорске, Социјалдемократа и независни одборник Стеван Џаковић изгласали су 11. јуна неповјерење предсједницима будванске општине Марку Царевићу и Скупштине општине Крсти Радовићу и изабрали ново руководство. 

Коментари 0
Повезане вијести
Блокирани путеви широм Шпаније, стотине трактора у центру Барселоне Блокирани путеви широм Шпаније, стотине трактора у центру Барселоне
Срби најавили блокаду саобраћаја преко Mердара за возила Aлбанаца Срби најавили блокаду саобраћаја преко Mердара за возила Aлбанаца
Њемачка пред потпуном блокадом Њемачка пред потпуном блокадом
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 29m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    3h 27m
    6
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    11h 53m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    10h 8m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    11h 47m
    0