Полиција наставља с превентивним активностима заштите дјеце

11.05.2023. 11:35
0
ИЗВОР: srna.rs

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске сaопштило је да нису утврђене неправилности током контрола стрелишта и стрељачких клубова изврешних на територији цијеле Српске, те да ће бити настављено са овом и осталим превентивним мјерама ради веће безбједности.

У саопштењу се наводи да су конторле стрелишта и стрељачких клубова извршене јуче, као и да су оне једна од активности које је МУП Републике Српске покренуо у складу са закључцима Владе Републике Српске донесеним на ванредној сједници након трагичних догађаја у Србији.

Из МУП-а истичу да ће полицијски службеници наставити одржавање едукативних предавања за ученике основних и средњих школа о опасностима употребе ватреног оружја и минско-експлозивних средстава с циљем подизања свијести дјеце школског узраста о опасностима и посљедицама које носи употреба ватреног оружја.

Припадници МУП-а ће наставити са присуством у близини школа, с циљем превентивног дјеловања и што бољом комуникацијом са надлежним у школама, али и ученицима.

МУП Републике Српске је у протеклих седам дана запримило више пријава, прије свега од надлежних у школама о потенцијалним пријетњама и увредама ученицима и наставницима, али ни у једном случају није утврђена стварна угроженост, односно основ за даље поступање полиције.

Из наведеног разлога, из МУП-а апелују на медије да одговорно извјештавају о тим пријавама и потенцијалним пријетњама, јер не само да се тако неосновано стигматизују поједини ученици, иначе малољетна лица и школе, већ се шири немир и паника међу грађанима.

У саопштењу се додаје да припадници МУП-а одговорно приступају свакој запримљеној пријави и у сталном су контакту са наставним особљем у школама.

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године Најмлађи пацијент на одјелу психијатрије у Српској имао двије године
Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета Родитељима у Српској премало 15 дана боловања за његу дјетета
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    6h 46m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 42m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    21h 26m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    22h 38m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    19h 11m
    0