Полиција предузима мјере да се грађани на подручју Сокоца осјећају сигурно

14.06.2023. 15:29
8
ИЗВОР: srna.rs

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац изјавио је да полиција предузима све неопходне мјере да би се поправила безбједносна ситуација и осјећај личне сигурности грађана на подручју Сокоца да не би долазило до трагичних посљедица.

Шеховац је рекао да су људски капацитети, материјално-техничка средства и опрема у потпуности задовољавају потребе Полицијске управе Источно Сарајево и Полицијске станице Соколац и да су спремни да одговоре свим повјереним задацима.

Он је позвао грађане да, уколико имају одређене нетрпељивости и сукобе, њих рјешавају путем надлежних институција како не би долазило до посљедица.

Шеховац је истакао да је анализирано стање безбједности на подручју општине Соколац у посљедњих пет година, када је извршено укупно 529 кривичних дјела и да је коефицијент расвијетљености 95 одсто, што је показатељ доброг рада и резултата полиције.

Према његовим ријечима, анализом је утврђено да су у Сокоцу у посљедњих пет година извршена три тешка убиства, на подручју Равне Романије, у једној аутомеханичаркој радњи на Сокоцу и посљедње које се догодило 7. јуна.

- Сва кривична дјела су расвијетљена. Против извршилаца су достављени извјештаји Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево. Неки поступци су завршени, а неки у току. За кривично дјело које је извршено 7. јуна против извршиоца одређен је притвор - рекао је Шеховац на конференцији за новинаре на Палама.

Он је рекао да су на подручју општине Соколац у последњих пет година имали и два покушаја убиства, која су расвијетљена, два кривична дјела изазивање опште опасности, једну паљевину аутомобила, што је расвијетљено, те да нису имали кривичних дјела разбојништава са посљедицама по лицима, нити отуђених возила.

Шеховац је напоменуо да Полицијска управа Источно Сарајево наставља да спроводи планске, превентивне и репресивне активности у свим сегментима рада како би подигли безбједносну ситуацију подигли на виши ниво.

Једно лице убијено је у пуцњави у Сокоцу, а једно је рањено 7. јуна у послијеподневним часовима у Улици цара Лазара.

Окружни суд у Источном Сарајеву одредио је једномјесечни притвор мушкарцу чији су иницијали Д.С. који је осумњичен за убиство на Сокоцу.

Припадници МУП-а су у суботу, 10. јуна, привели 27 лица са подручја Сокоца у оквиру рада на предмету тешког убиства, те претресли куће, станове, помоћне и остале објекте на више локација у овој општини. Ова лица су након криминалистичке обраде пуштена на слободу.

Коментари 8
  • Generic placeholder image
    Ugrozeni 25.06.2023. 16:34
    Bruka i sramota razocarenje za policija kazne al navikli smo udri po bjedi jer samo njima smijete stati na put svaka cast specijali govorimo o obicnim prasinarima koji su dosli sa strane
  • Generic placeholder image
    Ugrozeni 25.06.2023. 16:25
    Opet po bjedi kazne za pojas za opremu......bruka i sramota
  • Generic placeholder image
    Undo 15.06.2023. 12:41
    Bas tako,dok se potezalo pištoljima,dok se prijetilo,nikom nista.Jel mrtva glava trebala pasti?Na kraju krajeva ko traži đavola uvijek ga i nađe.Sad je kasno cirkus praviti...
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 14.06.2023. 21:19
    Cim se proculo da se potezu pistolji trebali ste ovako da reagujete,sad je kasno,zaustavljanje i kontrola gradjanja ne doprinosi sigurnosti vac izaziva kontra efekat.Mozda he djeci zanimljivo da gledaju puske i specijalce.
  • Generic placeholder image
    Ja 14.06.2023. 17:47
    Da li nacelnik shvata koliko su gradjani Sokoca nezadovoljni i izrevoltirani radom komandira Sarenca,njegovim bahatim ponasanjem...Covjek koji uzima reket od brentasa,maltretira par momaka po zna se cijoj naredbi i jos mnogo toga.Nije samo stvar da se osjecamo bezbjedni nego da imamo strucnog covjeka,da se mozemo obratiti i prijaviti problem koji nece zataskati.
  • Generic placeholder image
    Brdo 14.06.2023. 17:40
    Nikad se necemo osjecati bezbjedno dok god je Radovan Sarenac komandir
  • Generic placeholder image
    Rus 14.06.2023. 17:26
    Нема никаквих мјера које ће допринети бољој безбједносној ситуацији да овом поставом и саставом запослених у ПС Соколац. 80% полицајаца рачунајући и замјеника командира је стално пијано. Командира најмање интересује безбједност, јер он обилази скоро све приватнике а највише брентаџије и од њих узима рекет. Само комплетна смјена свих и довести нове људе часног и поштеног командира и за 15 дана се види напредак.
  • Generic placeholder image
    Vule 14.06.2023. 16:05
    Nacelniku svaka cast,ali prva mjera koja se trebala uraditi je smjeniti komandira stanice koji je sve prijave prikrivao i dalje nastavlja da reketira normalan narod.. a sto se tice privodjenja krimogenih osoba vise je bilo onih koji su licno sa komandirom u problemu
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    23h 28m
    3
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    4h 4m
    4
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    3h 46m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    21h 14m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    18h 21m
    0