Политичке партије потрошиле 11,3 милиона КМ током кампање

20.12.2022. 15:10
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Политичке партије у Босни и Херцеговини на политичку кампању за Опште изборе одржане у октобру ове године потрошиле 11.338.000 КМ, преносе Независне.

Ово је истакнуто на сједници Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ која је разматрала "Инфорамцију о поднесеним постизборним финансијским извјештајима политичких странака, независних кандидата и финансирању изборне кампање за Опште изборе 2022. године".

На сједници је истакнуто да је на изборима учествовало 90 политчких странака и 17 независних кандидата, те да су странке имале приход 17.445.000 КМ с тим да је највише прихода из буџета и то 57,6 одсто.

Оно што је занимљиво јесте да политичке партије имају значајан дио дуговања и то више од осам милиона марака.

- Неке политичке странке које су постале и парламентарне исказале су трошкове нула КМ и то је занимљиво и предмет за анализу - рекао је Жељко Бакалар, члан ЦИК-а.

Политичке партије, према Изборном закону БиХ на кампању су могле потрошити 61 милион КМ, док су независни кандидати могли потрошити мало више од шест милиона, међутим само два независна кандидата потрошила су по мало мање од 1.000 КМ.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Hari 20.12.2022. 19:28
    Ima se, može im se. Zašto nebi trošili kad imaju ovce za šišanje, hoću reči narodne pare. Dok ogromna većina naroda jedva sastavlja kraj s krajem, oni pred izbore prodaju maglu i lažna obećanja. Kad se domognu vlasti i pozicija zaborave i narod i one koji su za njih glasali. Bilo opozicija ili poziicija, mala razlika u par deka.
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    6h 0m
    8
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 56m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    23h 41m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    20h 40m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    21h 52m
    0