Пољопривредник из Трнова због поплаве остао без 130 оваца (ВИДЕО)

05.11.2021. 20:21
0
ИЗВОР: N1

Ситуација у Трнову с поплавама постаје све гора. Бројне куће су поплављене, становници се евакуишу, материјална штета је велика, а један од пољопривредника остао је без 130 оваца.

Пољопривредник Горан Голијанин синоћ није на вријеме затворио врата штале, а за N1 је испричао да се пољопривреди посветио интензивно посљедње четири године.

- Страдало је више од 120 елитних грла које сам ја годинама издвајао. Све вријеме бављења овим ја сам продао само 11 женских грла, све остало сам остављао за себе. Синоћ око 22:00 сата смо их обилазили, није изгледало као да вода може продријети, јер је корито ријеке било веома удаљено, али вода се излила дословно на ливаду. Нисмо то очекивали - испричао је Голијанин.

Јутрос је прије 6:00 сати обишао то подручје које је, како каже, било поплављено, а након тога је угледао и стравичан призор у штали.

- Када сам укључио лампу видио сам да код неколико оваца у том мраку свијетле очи и када сам отворио врата оне су пошле за мном. Дошле су до јединог сухог дијела на овом простору и након тога смо их све скупили. Преживјело је 16 оваца, а седамнаеста је била жива пола сата и након тога је угинула. Неизвјесно је и за ове што су преживјеле јер су надојене леденом водом - казао је.

Овце су романовске расе и значајне су јер су квалитетне, Голијанин је водио рачуна о њиховој добробити.

- Материјално заиста није битно, ја сам ситуиран, али ово је била моја љубав у посљедње четири године. По занимању сам месар и годишње сам клао преко 3.000 грла, оваца и јагњади, али овај јутрошњи призор је неописив. Највјероватније да ћу се наставити бавити овим послом, јер сам и прије почео са 12 оваца, а сада ми их је остало 16 - поручио је на крају разговора Голијанин.

Данас раније је за N1 начелник Трнова Драгомир Гаговић испричао како је цијело подручје Трнова постало језеро, све је поплављено, куће су оштећене, а многи мјештани се међусобно помажу како би прије свега сачували своје животе.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
У поплавама погинуло најмање 50 људи У поплавама погинуло најмање 50 људи
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
Најчитаније
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 12m
    0
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    17h 39m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    15h 38m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    17h 51m
    0
  • Партизан мијења име!
    8h 20m
    3