Половином марта могуће продужење школског часа на 45 минута

08.02.2021. 15:13
0
ИЗВОР: СРНА

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да је средином марта или у априлу могуће доношење одлуке о продужењу школског часа на 45 минута у основним и средњим школама у Српској.

- Министарство ће крајем фебруара одржати састанак са представницима Института за јавно здравство Републике Српске и у складу са њиховим препорукама и укупном епидемиолошком ситуацијом, која ће сигурно бити повољнија због почетка вакцинисања, оцијенити да ли ћемо средином марта или априлу моћи да продужимо школске часове - рекла је Тривићева новинарима у Шарговцу код Бањалуке.

Она је додала да у току овог мјесеца дефинитивно неће доћи до враћања трајања часа на 45 минута у основним и средњим школама у Републици Српској јер би свако повећање значило враћање група у комплетна одјељења.

Коментаришући подношење захтјева родитеља ученика бањалучке Основне школе "Бранко Радичевић", који су недавно протестовали тражећи смјену руководства ресорног министарства због, како тврде, страначког запошљавања, Тривићева је рекла да је Инспекторат изашао на лице мјеста и утврдио да приликом запошљавања нема неправилности.

- Конкурсе расписује школа тако да нема одговорности ресорног министарства - поручила је Тривићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Кладионичарске преваре узеле маха Кладионичарске преваре узеле маха
Пред празнике почела исплата права из система дјечије заштите Пред празнике почела исплата права из система дјечије заштите
Најчитаније
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    21h 11m
    0
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    21h 29m
    5
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    22h 5m
    8
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    19h 0m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    18h 2m
    0