Помоћ за 50 породица несталих лица у општинама на истоку Српске

20.12.2021. 13:43
0
ИЗВОР: СРНА

Представници Црвеног крста Републике Српске посјетиће до краја 2021. године и уручити помоћ за 50 породица несталих особа у општинама источног дијела Српске - од Бијељине до Калиновика и Чајнича, а ова активност биће настављена и у наредној години, рекао је Срни Шеф службе тражења Милош Пурковић.

Представници Службе тражења Црвеног крста Републике Српске и Црвеног крста општине Соколац посјетили су данас двије породице несталих лица на подручју Сокоца и уручили им пакете помоћи, као вид пажње.

Овај вид подршке породицама несталих особа организован је у оквиру програма посјете породицама несталих лица у Бијељини, Братунцу, Зворнику, Сокоцу, Хан Пијеску, Рогатици, Вишеграду, Чајничу и Калиновику, који спроводи Служба тражења Црвеног крста.

- Обиласком породица несталих особа и једним видом скромне помоћи желимо дати психолошку подршку породицама и рећи им да се још увијек ради на тражењу несталих и да ће се на томе радити све док се не пронађу посмртни остаци свих несталих - рекао је Пурковић.

Према његовим ријечима, овај програм подршке породицама несталих у првој фази је реализован почетком ове године у општинама Источног Сарајева, а у наредној години биће настављен у општинама бањалучке и приједорске регије.

Пурковић је навео да се на евиденцији несталих у БиХ још увијек води 7.660 лица.

Секретар Црвеног крста општине Соколац Драженко Вукојичић нагласио је да је и у овом програму био спона између Службе тражења Црвеног крста Републике Српске и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила општине Соколац.

Коментари 0
Повезане вијести
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 20m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 25m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 34m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 13m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 41m
    0