Помоћ за 50 породица несталих лица у општинама на истоку Српске

20.12.2021. 13:43
0
ИЗВОР: СРНА

Представници Црвеног крста Републике Српске посјетиће до краја 2021. године и уручити помоћ за 50 породица несталих особа у општинама источног дијела Српске - од Бијељине до Калиновика и Чајнича, а ова активност биће настављена и у наредној години, рекао је Срни Шеф службе тражења Милош Пурковић.

Представници Службе тражења Црвеног крста Републике Српске и Црвеног крста општине Соколац посјетили су данас двије породице несталих лица на подручју Сокоца и уручили им пакете помоћи, као вид пажње.

Овај вид подршке породицама несталих особа организован је у оквиру програма посјете породицама несталих лица у Бијељини, Братунцу, Зворнику, Сокоцу, Хан Пијеску, Рогатици, Вишеграду, Чајничу и Калиновику, који спроводи Служба тражења Црвеног крста.

- Обиласком породица несталих особа и једним видом скромне помоћи желимо дати психолошку подршку породицама и рећи им да се још увијек ради на тражењу несталих и да ће се на томе радити све док се не пронађу посмртни остаци свих несталих - рекао је Пурковић.

Према његовим ријечима, овај програм подршке породицама несталих у првој фази је реализован почетком ове године у општинама Источног Сарајева, а у наредној години биће настављен у општинама бањалучке и приједорске регије.

Пурковић је навео да се на евиденцији несталих у БиХ још увијек води 7.660 лица.

Секретар Црвеног крста општине Соколац Драженко Вукојичић нагласио је да је и у овом програму био спона између Службе тражења Црвеног крста Републике Српске и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила општине Соколац.

Коментари 0
Повезане вијести
Озваничена сарадња домаће компаније Радис са PowerChina Озваничена сарадња домаће компаније Радис са PowerChina
Источно Сарајево: Промовисана књига “Путевима моје душе“ Источно Сарајево: Промовисана књига “Путевима моје душе“
Да ли се некадашњи гигант дефинитивно гаси? Да ли се некадашњи гигант дефинитивно гаси?
Најчитаније
 • Незгода у Дечанској улици, аутомобил откинуо стуб уличне расвјете
  7h 33m
  1
 • Ухапшена лица због крађе у Источном Новом Сарајеву
  19h 35m
  0
 • Минималац у Српској 650 КM
  13h 48m
  0
 • Да ли се некадашњи гигант дефинитивно гаси?
  15h 37m
  0
 • Озваничена сарадња домаће компаније Радис са PowerChina
  9h 46m
  0