Помоћи онима који су Српској дали све

24.07.2020. 12:39
1
ИЗВОР: СРНА

Удружење грађана "Ветерани Републике Српске" сматра да у Српској треба "прекинути праксу давања онима који имају пуно и увести праксу давања онима који немају ништа, а који су Републици Српској дали све".

Из овог удружења подсјећају да су 14. новембра прошле године сачинили нацрт уредбе којом је, држећи се Устава и свих законских прописа, предложено Влади Српске да мјесечном надокнадом ријеши проблем око 10.000 незапослених бораца свих категорија.

- Предложили смо и јасне критеријуме, тако да је Влади Српске остало само да уредбу препише и примијени - наводе из овог удружења и додају да су о томе водили преговоре са представницима Владе.

Они наводе да би Српску то коштало око 12 милиона КМ, али да ни једна политичка партија "није хтјела да подржи такву уредбу".

- Међутим, зато су сви подржали да око 110 функционера који ни дана нису покисли у одбрамбеном рову за Републику Српску подијеле 15 милиона КМ народног новца - наводе ветерани.

Из овог удружења наглашавају да ће због тога Ветерани Српске "кренути у договоре само са некадашњим припадницима Војске Републике Српске и ратним припадницима МУП-а да се ова неправда не дозволи".

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    XY 24.07.2020. 14:16
    Veterani imate podršku ljudi koji preživljavaju. Peticiju treba pisati sa potpisima
Повезане вијести
Ветеранима Српске предат пламен вјечне ватре из Русије Ветеранима Српске предат пламен вјечне ватре из Русије
Ултиматум ратних ветерана: „У мају долазимо пред зграду Владе Српске“ Ултиматум ратних ветерана: „У мају долазимо пред зграду Владе Српске“
Борцима прекипјело “Или јефтинија струја, или излазимо на улице” Борцима прекипјело “Или јефтинија струја, или излазимо на улице”
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    10h 54m
    0
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    9h 2m
    0
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    9h 16m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    6h 38m
    1
  • Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
    8h 5m
    0