Поништен конкурс на који се пријавило 108 васпитачица у Бањалуци

07.05.2021. 19:45
0
ИЗВОР: capital.ba

Конкурс за пријем васпитача у бањалучке вртиће, на који је пристигао рекордан број пријава је поништен због великог броја жалби и утврђених неправилности, сазнаје CAPITAL.

Како подсјећа "CAPITAL", за 13 упражњених мјеста пријавило се 108 кандидата којима се бодовао радни стаж, просјек оцјена, незапосленост као и интервју.

- Конкурс није спроведен законито и у складу са Правилником о процедури пријема у радни однос и начину бодовања васпитача, стручних сарадника, секретара и рачуновође те се исти поништава -  наводи се у Одлуци Управног одбора.

Замјеник предсједника УО Центра за предшколско васпитање и образовање Ранкица Пушић каже за CAPITAL како је конкурс поништен јер правилник није испоштован у дијелу који се односи на састав комисије.

- Правилником се стриктно тражи да у комисији буде секретар којег није било, а који је запослен у Центру. Такође било је и много жалби на резултате, довољно је да кажем да су се на бодовање жалили и они који су примљени -  каже Пушићева.

Слика

Према њеној оцјени конкурс је био недоречен и траљаво спроведен.

- Одговорно тврдим да овде нису постоијале било какве политичке конотације. Процедуре нису испоштоване, то је била лакрдија и ја то нисам смјела допустити да прође -  казала је она.

Како подсјећа "CAPITAL", конкурс је расписан у марту ове кодине када је функцију директора вршила Весна Бањац, а коју је касније замјенила Јелена Куртиновић, изабрана од стране Скупштине града.

Бањац је раније казала како је велика заинтересованост за њега влада јер многи раније нису вјеровали да преко њега могу бити запослени.

- Иако су се конкурси и раније спроводили, мало ко је у њих вјеровао. Данас могу да кажем да се људима враћа вјера у конкурсе и гарантујем да ће све процедуре бити испоштоване. Примаћемо само стручне људе”, рекла је раније она.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    8h 12m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    8h 56m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    13h 1m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    13h 5m
    2
  • На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
    23h 16m
    0