Понос Српске: Три сестре завршиле факултете као студенти генерације (ВИДЕО)

12.03.2022. 21:56
3
ИЗВОР: РТРС
Да се Република Српска има чиме поносити примјер су и сестре Драшковић из Источне Илиџе. Близанкиње Кристина и Оливера завршиле су Медицински факултет у Фочи, а млађа сестра Надежда Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

Све три су дипломирале као студенти генерације, са најбољим просјеком.

Како је бити први међу једнакима и узор другима, спознале су то још од малих ногу. Оливера, Кристина и Надежда од родитеља су научиле праве вриједности, а захваљујући доброј организацији и раду резултати нису изостали.

- Мислим да се никад нисам ни трудила да будем боља од свих него некако да побјеђујем сама себе, да постајем боља верзија себе сваког дана. Увијек сам се трудила да размишљам о нечему што сам учила као неко ко се стварно тим бави и то ми је много олакшавало и спремање и полагање тих испита - изјавила је Надежда Драшковић, дипломирани правник.

- Ви се у суштини одричете вишка слободног времена које вам и не треба, а ви уколико правилно распоредите своје приоритете можете да постигнете све и да учите, да идете на факултет, а и да се бавите свим другим што вас занима у животу - додала је Кристина Драшковић, асистент на Медицинском факултету у Фочи.

- Да захвалим родитељима који су били све вријеме ту за нас и што су нам пружили апсолутно све, чак и више него што су могли све ове године - рекла је Оливера Драшковић, љекар опште праксе у Болници "Србија" у Источном Сарајеву.

Близнакиње Кристина и Оливера су пронашле посао шест мјесеци по завршетку студија. Једна ради у Болници "Србија" у Источном Сарајеву, а друга као асистент на Медицинском факултету у Фочи. Најмлађа Надежда, која је дипломирала у септембру прошле године каже да је тренутно на другој години мастер студија права. Нада се да ће да заснује радни однос на факултету, као што је до сада и била пракса универзитета када је ријеч о запошљавању најбољих студената.

- Већ неколико година уназад постоји програм Владе Републике Српске запошљавања најбољих студената па сам ја успјела преко тог програма да се запослим - прича Оливера.

- Мене је медицина занимала и као наука, али ме занимају и клиничке гране, као напримјер интерна медицина и педијатрија, тако да бих ја у будућности вољела да комбинујем то двоје - навела је Кристина.

- Мени је увијек била жеља да останем на факултету да радим као асистент, па се надам некој понуди са факултета - додала је Надежда.

Оливера, Кристина и Надежда кажу да у будућности себе виде у Републици Српској.

- Мислим да ће ово бити мјесто гдје ћу ја и да живим и радим, али и да стварам породицу и старим - рекла је Надежда.

Ове младе и успјешне дјевојке су понос родитеља и породице, али и Републикe Српске.

Видео-прилог погледајте ОВДЈЕ

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Спале 14.03.2022. 13:48
    Е ово је вијест. Овакве се рађале, мајци, оцу и свом народу на понос!
  • Generic placeholder image
    Neven 13.03.2022. 10:32
    Samo za pozdraviti tri sestrice, tri ljepotice. Vlastitim angažmanom i bez sumnje sa puno odricanja postigle su puno u životu. Uspijeh i trud treba cijeniti i sve čestitke ovim mladim damama na vlastitom uspjehu. I da ih sreća i zdravlje prati u životu.
  • Generic placeholder image
    Мане 13.03.2022. 09:40
    Џаба ако нису "у систему власти", односно у "црвеној секти" или некој марионетској партији..... И даље ће владати кадрови типа Коле
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    14h 33m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    12h 47m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    10h 37m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    13h 52m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    8h 35m
    0