Поново омогућено гласање за филм "Дара из Јасеновца"

07.03.2021. 13:11
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Српски филм "Дара из Јасеновца", који сте имали прилику премијерно гледати протеклог мјесеца на малим Тав екранима поново је у трци за Оскара, а прилика да достигне добру оцјену на сајту тек IMDb, након забране, поново је омогућена.

Могућност гласања да овај филм задржи одличну предност и буде изгласан за најбољи на овом сајту, можете искористити путем линка овдје и тако се пријавити на овај сајт користећи своје налоге на "Гуглу", "Фејсбуку", "Амазону", "Ејплу" или ако имате налог на "IMDb".

Српски кандидат за Оскара и Златни глобус "Дара из Јасеновца" направио је прије пар мјесеци пометњу на поменутом филмском сајту, а Срби и Хрвати су "заратили" оцјењујући и коментаришући филм, који још увијек нису гледали.

Након тога, администратори сајта су уклонили могућност гласања за филм "Дара из Јасеновца", а исти је скинут са кандидатске листе за Оскар.

Док Хрвати пишу да овим филмом "Србија покушава да направи злочинце од Хрвата", Срби тврде да "Хрвати намјерно дају оцјену 1 филму, и да би се требало организовати и гласати" да филм добије добру оцјену.ласати 

О филму

 

Радња говори о страдањима српских мушкараца, жена и деце у логору смрти Јасеновац у доба Независне Државе Хрватске, током Другог свјетског рата. Први је српски играни филм који говори о једном од најстрашнијих концентрационих логора у историји, снимљен 75 година након затварања истог.

Први дио филма сниман је код села Колут, у близини Сомбора, гдје је за потребе снимања зграда старе циглане с управним објектом претворена у логор Јасеновац,. Други дио филма сниман је на локалитетима Беле Цркве.

Главног лика, дјевојчицу Дару, тумачи Биљана Чекић. Водеће улоге у филму играју глумци из Републике Српске: Ања Станић, Златан Видовић, Николина Фригановић, Сандра Љубојевић, Жељко Еркић и Горан Јокић.

Глумачку екипу из Србије чине: Марко Јанкетић, Игор Ђорђевић, Наташа Нинковић, Бојан Жировић, Јово Максић, Радослав Миленковић, Вук Костић, Татјана Кецман, Петар Зекавица, Јелена Грујчић, Богдан Богдановић и други.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас гласање о резолуцији о Сребреници Данас гласање о резолуцији о Сребреници
Завршен филм о доктору Зорану Станковићу Завршен филм о доктору Зорану Станковићу
Пројекција руског филма о Светом Сави 18. марта у Палама Пројекција руског филма о Светом Сави 18. марта у Палама
Најчитаније
 • Ватрогасци из Источног Сарајева потресном поруком опростили се од младог колеге
  22h 3m
  0
 • Убијене двије особе, једна повријеђена
  10h 32m
  0
 • Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
  17h 3m
  6
 • Мостарка има рак који је метастазирао, а и супруг јој је тешко болестан: Помозимо јој у лијечењу
  21h 18m
  0
 • Путниче намјерниче, ако пролазиш кроз Улм сврати на српско војничко гробље
  11h 34m
  2