Ponovo omogućeno glasanje za film "Dara iz Jasenovca"

07.03.2021. 13:11
0
IZVOR: KATERA

Srpski film "Dara iz Jasenovca", koji ste imali priliku premijerno gledati proteklog mjeseca na malim Tav ekranima ponovo je u trci za Oskara, a prilika da dostigne dobru ocjenu na sajtu tek IMDb, nakon zabrane, ponovo je omogućena.

Mogućnost glasanja da ovaj film zadrži odličnu prednost i bude izglasan za najbolji na ovom sajtu, možete iskoristiti putem linka ovdje i tako se prijaviti na ovaj sajt koristeći svoje naloge na "Guglu", "Fejsbuku", "Amazonu", "Ejplu" ili ako imate nalog na "IMDb".

Srpski kandidat za Oskara i Zlatni globus "Dara iz Jasenovca" napravio je prije par mjeseci pometnju na pomenutom filmskom sajtu, a Srbi i Hrvati su "zaratili" ocjenjujući i komentarišući film, koji još uvijek nisu gledali.

Nakon toga, administratori sajta su uklonili mogućnost glasanja za film "Dara iz Jasenovca", a isti je skinut sa kandidatske liste za Oskar.

Dok Hrvati pišu da ovim filmom "Srbija pokušava da napravi zločince od Hrvata", Srbi tvrde da "Hrvati namjerno daju ocjenu 1 filmu, i da bi se trebalo organizovati i glasati" da film dobije dobru ocjenu.lasati 

O filmu

 

Radnja govori o stradanjima srpskih muškaraca, žena i dece u logoru smrti Jasenovac u doba Nezavisne Države Hrvatske, tokom Drugog svjetskog rata. Prvi je srpski igrani film koji govori o jednom od najstrašnijih koncentracionih logora u istoriji, snimljen 75 godina nakon zatvaranja istog.

Prvi dio filma sniman je kod sela Kolut, u blizini Sombora, gdje je za potrebe snimanja zgrada stare ciglane s upravnim objektom pretvorena u logor Jasenovac,. Drugi dio filma sniman je na lokalitetima Bele Crkve.

Glavnog lika, djevojčicu Daru, tumači Biljana Čekić. Vodeće uloge u filmu igraju glumci iz Republike Srpske: Anja Stanić, Zlatan Vidović, Nikolina Friganović, Sandra Ljubojević, Željko Erkić i Goran Jokić.

Glumačku ekipu iz Srbije čine: Marko Janketić, Igor Đorđević, Nataša Ninković, Bojan Žirović, Jovo Maksić, Radoslav Milenković, Vuk Kostić, Tatjana Kecman, Petar Zekavica, Jelena Grujčić, Bogdan Bogdanović i drugi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Završen film o doktoru Zoranu Stankoviću Završen film o doktoru Zoranu Stankoviću
Projekcija ruskog filma o Svetom Savi 18. marta u Palama Projekcija ruskog filma o Svetom Savi 18. marta u Palama
Karađorđeva zvezda Dari iz Jasenovca Karađorđeva zvezda Dari iz Jasenovca
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    19h 17m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    9h 13m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    21h 4m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    16h 44m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    20h 4m
    0