Поново ухапшен Александар Арсенијевић у Сјеверној Митровици

09.10.2024. 20:43
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Предсједник Српске демократије Александар Арсенијевић поново је ухапшен у сјеверној Косовској Митровици пошто је дувао у пиштаљку у присуству предсједника те општине Ердена Атића.

Из Српске демократије је саопштено да је Арсенијевићу по одлуци тужиоца одређен притвор од 48 часова.

Наводи се да се на свим јавним снимцима Српске демократије види да чланови те странке само протестују, изражавајући незадовољство, како се истиче, незаконитим и нелегитимним одлукама министара и осталих чиновника привремених приштинских институција и ништа више од тога.

- Данашњим хапшењем и притвором прекршено је право на протест гарантовано уставом привремених институција, где се јасно наводи да ‘свако лице има право да организује окупљања, протест и демонстрације, као и право да у њима учествује’ - наводи се у саопштењу.

Они хапшење сматрају гушењем политичког дјеловања и, самим тим, вршењем притиска на све суграђане из српске заједнице да ће бити муњевито ухапшени ако се успротиве дискриминаторској политици привремених приштинских институција, преноси РТС.

Из Српске демократије захтијевају од међународне заједнице да хитно и неодложно реагује поводом овог најновијег сузбијања права на слободу говора, изражавања и протест.

Арсенијевић је и прошле сриједе хапшен због дувања у пиштаљку када у близини једног објекта чији је власник Албанац, у моменту када се на шеталишту појавио градоначелник сјеверног дијела Косовске Митровице Ерден Атић.

Лидер Српске демократије био је ухапшен и почетком августа у Косовској Митровици.

Замјеник командира полиције за регион сјевер Ветон Ељшани изјавио је за Косово онлајн да је лидер Српске демократије Александар Арсенијевић, који је ухапшен у Сјеверној Митровици, приведен због "узнемиравања", а да му је притвор одређен јер је, како каже "то дјело које је поновио више пута".

Ељшани је додао да ће о даљим корацима одлучити надлежни тужилац.

Коментари 0
Повезане вијести
Поново приведен Aлександар Aрсенијевић Поново приведен Aлександар Aрсенијевић
Ухапшен мушкарац, заплијењено више од килограм дроге Ухапшен мушкарац, заплијењено више од килограм дроге
Ухапшен Александар Арсенијевић Ухапшен Александар Арсенијевић
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    19h 41m
    0
  • Како су се завољели Иво Андрић и Милица Бабић – љубав прикривена сновима и хартијом
    9h 46m
    1
  • Роде су биле први гости у кафићу у Палама
    10h 18m
    1
  • Ухапшен због пријетњи ватреним оружјем
    12h 41m
    1
  • Јак земљотрес погодио Србију
    5h 51m
    0