Ponovo uhapšen Aleksandar Arsenijević u Sjevernoj Mitrovici

09.10.2024. 20:43
0
IZVOR: glassrpske.com

Predsjednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević ponovo je uhapšen u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici pošto je duvao u pištaljku u prisustvu predsjednika te opštine Erdena Atića.

Iz Srpske demokratije je saopšteno da je Arsenijeviću po odluci tužioca određen pritvor od 48 časova.

Navodi se da se na svim javnim snimcima Srpske demokratije vidi da članovi te stranke samo protestuju, izražavajući nezadovoljstvo, kako se ističe, nezakonitim i nelegitimnim odlukama ministara i ostalih činovnika privremenih prištinskih institucija i ništa više od toga.

- Današnjim hapšenjem i pritvorom prekršeno je pravo na protest garantovano ustavom privremenih institucija, gde se jasno navodi da ‘svako lice ima pravo da organizuje okupljanja, protest i demonstracije, kao i pravo da u njima učestvuje’ - navodi se u saopštenju.

Oni hapšenje smatraju gušenjem političkog djelovanja i, samim tim, vršenjem pritiska na sve sugrađane iz srpske zajednice da će biti munjevito uhapšeni ako se usprotive diskriminatorskoj politici privremenih prištinskih institucija, prenosi RTS.

Iz Srpske demokratije zahtijevaju od međunarodne zajednice da hitno i neodložno reaguje povodom ovog najnovijeg suzbijanja prava na slobodu govora, izražavanja i protest.

Arsenijević je i prošle srijede hapšen zbog duvanja u pištaljku kada u blizini jednog objekta čiji je vlasnik Albanac, u momentu kada se na šetalištu pojavio gradonačelnik sjevernog dijela Kosovske Mitrovice Erden Atić.

Lider Srpske demokratije bio je uhapšen i početkom avgusta u Kosovskoj Mitrovici.

Zamjenik komandira policije za region sjever Veton Eljšani izjavio je za Kosovo onlajn da je lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević, koji je uhapšen u Sjevernoj Mitrovici, priveden zbog "uznemiravanja", a da mu je pritvor određen jer je, kako kaže "to djelo koje je ponovio više puta".

Eljšani je dodao da će o daljim koracima odlučiti nadležni tužilac.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ponovo priveden Aleksandar Arsenijević Ponovo priveden Aleksandar Arsenijević
Uhapšen muškarac, zaplijenjeno više od kilogram droge Uhapšen muškarac, zaplijenjeno više od kilogram droge
Uhapšen Aleksandar Arsenijević Uhapšen Aleksandar Arsenijević
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    19h 46m
    0
  • Kako su se zavoljeli Ivo Andrić i Milica Babić – ljubav prikrivena snovima i hartijom
    9h 51m
    1
  • Rode su bile prvi gosti u kafiću u Palama
    10h 23m
    1
  • Uhapšen zbog prijetnji vatrenim oružjem
    12h 46m
    1
  • Jak zemljotres pogodio Srbiju
    5h 56m
    0