Порибљена Биоштица на дијелу тока у Жуновима

24.05.2021. 20:30
0
ИЗВОР: СРНА

Соколачко Удружење спортских риболоваца “Биоштица” порибило је са 168 килограма поточне пастрмке истоимену ријеку у мјесту Жунови.

Ријека је порибљена рибом величине 20 до 30 центиметара, на дијелу уз такмичарску рибарску стазу.

- Одлучили смо да убацимо мало крупније примјерке пастрмке уз такмичарску риболовну стазу у Жуновима како би привукли посјетиоце из других средина. Већ имамо најаву риболоваца из Русије, Чешке, Мађарске, Румуније и Србије који желе учестовати на такмичењима у нашој организацији-  рекао је Срни предсједник Управног одбора овог друштва Зоран Васић.

Он је навео да су рибари властитим средствима и уз помоћ неколико донатора обезбиједили 1.500 КМ, те да у наредних двадесетак дана планирају још 1.500 КМ за порибљавање ријеке Биоштице на другом дијелу тока.

Васић је рекао да се ове године због пандемије каснило са испоруком крупније млађи, а због проблема у рибогојилишту за сада се одустало од планираног порибљавања ситном млађи величине шест центиметара.

У “Биоштици”, додао је је Васић, наћи ће најбољи начин да за ову сезону обезбиједе и ситну млађ за порибљавање ријека Каљина и Биоштица.

Он је истакао да је стални задатак рибара да порибе своје ријеке, очисте њихове обале и сачувају токове од несавјесних посјетилаца, те захвалио донаторима, посебно Огњену и Деливоју Боровчанину и Шумском газдинству “Романија” које редовно измирује обавезе на име надокнаде за штету причињену рибљем фонду приликом извлачења шумских дрвних сортимената

 

Коментари 0
Повезане вијести
Порибљена ријека Биоштица Порибљена ријека Биоштица
Вожња кајаком на ријеци Биоштици - незаслужено запостављеним бисером Вожња кајаком на ријеци Биоштици - незаслужено запостављеним бисером
Соколац: Риболовци порибили Биоштицу у мјесту Жунови Соколац: Риболовци порибили Биоштицу у мјесту Жунови
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    17h 52m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    17h 59m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    14h 41m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    9h 19m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    9h 51m
    0