Породица Дејана Пантића ни послије 12 дана нема података о њему

20.12.2022. 19:16
0
ИЗВОР: Танјуг

Породица ухапшеног бившег полицајца Дејана Пантића отишла је данас самоиницијативно до базе специјалних косовских јединица близу административног прелаза Јариње, али ни послије 12 дана није им било дозвољено да ступе у контакт са Дејаном, а једино што су успјели било је да предају ствари за пресвлаку и личну хигијену.

- Мајка и ја смо дошли овде да предамо неке ствари за оца самоиницијативно. Дошли смо да пробамо да питамо људе који овде раде и држе мог оца да ступимо у контакт са њим, да му дају телефон да нас позове или да га посетимо. Ми 12. дан немамо никаквих података о њему. Није добио право на позив ни на посету - рекао је Предраг Пантић за Косово онлајн.

Како је рекао, људи који су изашли били су љубазни и нису имали проблема са њима.

- Они кажу да раде свој посао и да не могу да пусте да га чујемо и видимо док судија или неко одозго то не одобри - рекао је Пантићев син.

Предраг Пантић рекао је да су адвокати правно одавно одрадили све што треба и предали све захтјеве, али да неко не омогућава његовом оцу основна људска права, да чује породицу и да они из његових уста чују да је добро.

- Ово је већ 12. дан, не знам коме више да се обратимо. Нису нам дали да га видимо и чујемо. Узели су његове ствари за пресвлаку и личну хигијену. И даље апелујем, молим некога да види да се овде у 21. веку крше елементарна људска права и да човек већ 12. дан није ступио у контакт са породицом и адвокатом - рекао је син Пантића.

Дејан Пантић, бивши припадник косовске полиције, ухапшен је 10. децембра на административном прелазу Јариње.

Њему је Основни суд у Приштини 8. децембра одредио једномјесечни притвор, али косовске институције нису објавиле гдје се он налази.

- Адвокати ухапшеног бившег полицајца Дејана Пантића које је ангажовала Канцеларија за КиМ у петак су опет тражили суду у Приштини да се његовом сину и супрузи омогући да га чују бар на минут, али пети дан суд не одговора - саопштио је данас директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово Патријарху Порфирију забрањен улазак на Косово
Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште Митрополит Јоаникије: Косово је данас грдно судилиште
Митрополит Јоаникије: Косово - српско огњиште које оставити нећемо! Митрополит Јоаникије: Косово - српско огњиште које оставити нећемо!
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    23h 32m
    0
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    1h 49m
    2
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    23h 39m
    4
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    20h 21m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    14h 59m
    0