Породица Драгојевић уселила у топли дом (ФОТО)

04.01.2023. 22:03
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Породица Драгојевић из Дервенте, у којој уз мајку Жељану одрастају три кћерке и три сина, први пут Божић и крсну славу Светог Стефана дочекује у топлом дому захваљујући Хуманитарној организацији "Срби за Србе" која је уз помоћ племенитих људи остварила њихов највећи сан.

 О значају ове мисије најбоље говоре реакције дјеце која су, након година проведених у трошној бараци у Жељезничкој улици у Дервенти, закорачила у нову кућу.

Дјевојчице Ана Марија, Данијела и Кристина од радости су цијели дан кроз кућу играле коло. 

Радост нису скривала ни њихова браћа Жељко, Кристијан и Дражан. 

Слика

Фото: glassrpske.com

Мајка Жељана са великим узбуђењем прича за "Глас Српске" да су пресрећни јер коначно имају топли дом.

- Презадовољни смо. Дочекујемо празнике у својој кући. Живјели смо у неусловном објекту, а сада моја дјеца имају своје собе, етажно гријање, нема више влаге ни буђи на зидовима. Све је ново и лијепо, онако како се само пожељети може - рекла је Жељана.

С поносом истиче да свакога дана у школу спрема пет ђака.

- Имају своје собе и услове за учење. Другари су им се већ најавили да ће доћи у посјету - рекла је Жељана захваливши организацији "Срби за Србе", градоначелнику Дервенте Милораду Симићу, Центру за социјални рад, али и привредницима у граду на Укрини који су дали допринос у изградњи куће.

Захвалила је и Влади Српске јер као мајка шесторо дјеце мјесечно добија 750 марака, што је, како истиче, уз дјечији додатак довољно њој и њеној дјеци.

Генерални секретар Хуманитарне организације "Срби за Србе" Саша Вигњевић рекао је "Гласу" да је уручењем кључева данас у Дервенти и званично окончана акција помоћи породици Драгојевић.

- Породицу смо посјетили први пут 2019. године. На пут нам је стала пандемија вируса корона због које је акција трајала мало дуже, а отежавајућа околност била је и то што породица није имала земљиште на којем бисмо правили кућу. Током 2020. године покренули смо кампању да пронађемо адекватно земљиште, наредне године смо обезбиједили потребне дозволе, а 2022. године почела је изградња дома за Драгојевиће. Крајем прошле године радови су завршени и породица се уселила у свој нови дом - испричао је Вигњевић. 

Нагласио је да је ово велика радост, како за породицу, тако и за све људе окупљене око организације "Срби за Србе" јер су након много уложеног труда, рада и новца још једној породици вратили наду у боље сутра. 

Слика

Фото: glassrpske.com

Драгојевиће је посјетио и градоначелник Дервенте Милорад Симић који је рекао да је у свом послу срео много добрих људи, али да чланови организације "Срби за Србе" посебно одушевљавају иницијативама, дјелима и добро урађеним послом.

- Као градоначелник помогао сам више морално него материјално, али свакако ова фантастична помоћ организације допринијела је да самохрана мајка са шесторо дјеце живи у топлом дому и да су срећни, што се види и у њиховим погледима - рекао је Симић. 

Иницијатива за помоћ овој породици дошла је из дервентског Центра за социјални рад, а директорица те установе Маја Поповић није скривала задовољство због успјешно реализоване акције.

- Ово је велики, свечан дан за нашу локалну заједницу - поручила је Поповићева. 

Објекат

Вриједност пројекта је око 150.000 марака. У акцију су се укључили и дервентски привредници који су донирали неопходан материјал. 

- Основа куће је девет пута девет метара. Опремили смо приземље, а урађено је поткровље које ће у будућности опремати породица или људи добре воље - рекао је Саша Вигњевић.

Пише: Милијана Латиновић

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Neven 04.01.2023. 23:10
    Neka im je na sreću i radost. Uvijek srećni i veseli bili, i Bog i dobri ljudi im bili na pomoći.
Повезане вијести
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно Сарајево Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно С...
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Са вјером у Веру – Одржано хуманитарно вече за нашу суграђанку (ФОТО) Са вјером у Веру – Одржано хуманитарно вече за нашу суграђанку (ФОТО)
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    13h 23m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    16h 47m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    12h 16m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    3h 53m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    3h 34m
    0