Породица Макера добила нови дом

25.06.2022. 21:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Вишечлана породица Макера из Љубиња данас је, захваљујући хуманитарној организацији "Срби за Србе", добила нову кућу у вриједности од око 110.000 КМ.

Представник Организације Милош Аџић рекао је Срни да је ова организација прије годину и по дана ступила у контакт са породицом Макера из Љубиња, која има шесторо дјеце.

- Ми смо изразили интересовање да им помогнемо и они су то прихватили. Успјели смо да их уселимо у нови дом. Опремили смо приземље куће у потпуности и четири собе - рекао је Аџић.

Он је додао да је Удружење привредника источне Херцеговине раније овој породици купило земљиште и изградило темеље куће, а ова организација је довршила кућу.

Аџић је подсјетио да ова организација помаже вишечланим социјално-угроженим породицама широм Балкана, наводећи да ће до краја године нови дом добити породица Братић из Билеће, а помоћи ће изградњу куће и породици Миловић из исте општине.

Отац Гојко и мајка Душица Макера из Љубиња имају шест синова.

Душица је изјавила новинарима да је овај дан за њу најсрећнији јер су, након 17 година подстанарског живота коначно уселили у свој дом. 

Коментари 0
Повезане вијести
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно Сарајево Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Културном центру Источно С...
Организација „Срби за Србе“ организује божићну хуманитарну акцију (ФОТО) Организација „Срби за Србе“ организује божићну хуманитарну акцију (ФОТО)
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    2h 32m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    20h 15m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    21h 30m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    14h 32m
    5
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    22h 6m
    0