Породица Макера добила нови дом

25.06.2022. 21:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Вишечлана породица Макера из Љубиња данас је, захваљујући хуманитарној организацији "Срби за Србе", добила нову кућу у вриједности од око 110.000 КМ.

Представник Организације Милош Аџић рекао је Срни да је ова организација прије годину и по дана ступила у контакт са породицом Макера из Љубиња, која има шесторо дјеце.

- Ми смо изразили интересовање да им помогнемо и они су то прихватили. Успјели смо да их уселимо у нови дом. Опремили смо приземље куће у потпуности и четири собе - рекао је Аџић.

Он је додао да је Удружење привредника источне Херцеговине раније овој породици купило земљиште и изградило темеље куће, а ова организација је довршила кућу.

Аџић је подсјетио да ова организација помаже вишечланим социјално-угроженим породицама широм Балкана, наводећи да ће до краја године нови дом добити породица Братић из Билеће, а помоћи ће изградњу куће и породици Миловић из исте општине.

Отац Гојко и мајка Душица Макера из Љубиња имају шест синова.

Душица је изјавила новинарима да је овај дан за њу најсрећнији јер су, након 17 година подстанарског живота коначно уселили у свој дом. 

Коментари 0
Повезане вијести
Повријеђено шестеро људи у саобраћајној незгоди Повријеђено шестеро људи у саобраћајној незгоди
Хуманитарна акција "Пливање из блока" први пут организована у Источном Сарајеву Хуманитарна акција "Пливање из блока" први пут организована у Источном Сарајеву
"Пливање из блока" данас у Касиндолу "Пливање из блока" данас у Касиндолу
Најчитаније
 • Лишено слободе лице за којим је расписано 13 потрага
  11h 48m
  0
 • Пронађена дрога у Источној Илиџи
  14h 47m
  0
 • Ухапшен малољетник који је претукао радницу Центра за социјални рад
  6h 18m
  0
 • Обавјештење о прекидима електричне енергије
  16h 47m
  0
 • Соларна олуја ће сутра погодити Земљу
  3h 50m
  0