Porodica Makera dobila novi dom

25.06.2022. 21:00
0
IZVOR: srna.rs

Višečlana porodica Makera iz Ljubinja danas je, zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Srbi za Srbe", dobila novu kuću u vrijednosti od oko 110.000 KM.

Predstavnik Organizacije Miloš Adžić rekao je Srni da je ova organizacija prije godinu i po dana stupila u kontakt sa porodicom Makera iz Ljubinja, koja ima šestoro djece.

- Mi smo izrazili interesovanje da im pomognemo i oni su to prihvatili. Uspjeli smo da ih uselimo u novi dom. Opremili smo prizemlje kuće u potpunosti i četiri sobe - rekao je Adžić.

On je dodao da je Udruženje privrednika istočne Hercegovine ranije ovoj porodici kupilo zemljište i izgradilo temelje kuće, a ova organizacija je dovršila kuću.

Adžić je podsjetio da ova organizacija pomaže višečlanim socijalno-ugroženim porodicama širom Balkana, navodeći da će do kraja godine novi dom dobiti porodica Bratić iz Bileće, a pomoći će izgradnju kuće i porodici Milović iz iste opštine.

Otac Gojko i majka Dušica Makera iz Ljubinja imaju šest sinova.

Dušica je izjavila novinarima da je ovaj dan za nju najsrećniji jer su, nakon 17 godina podstanarskog života konačno uselili u svoj dom. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Palama
Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno Sarajevo Humanitarna premijera filma „Ljubav Tvoja i neposlušnost moja“ u Kulturnom centru Istočno S...
Organizacija „Srbi za Srbe“ organizuje božićnu humanitarnu akciju (FOTO) Organizacija „Srbi za Srbe“ organizuje božićnu humanitarnu akciju (FOTO)
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    23h 4m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    20h 33m
    1
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    14h 47m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    19h 51m
    1
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    10h 59m
    0