Породица настрадалих тражи максималну казну затвора за Амира Кујовића

09.10.2024. 15:11
0
ИЗВОР: srna.rs

Пред Окружним судом у Источном Сарајеву одржан је главни претрес на поновном суђењу Амиру Кујовићу из Сарајева, оптуженом за изазивање саобраћајне несреће на Палама 11. августа 2020. године у којој су погинули Данијела и Дарио Хршум, чија је породица тражи максималну казну затвора од 12 година.

Врховни суд Републике Српске укинуо је 6. августа пресуду којом је Кујовић осуђен на осам година затвора за изазивање саобраћајне несреће у којој су погинули супружници Данијела /42/ и Дарио Хршум /50/ са Пала.

Милош Драговић, отац покојне Данијеле, рекао је да породица није задовољна одлуком Врховног суда.

О- вдје има више фактора за које немамо доказа, али претпостављам да ће јавност схватити о чему се ради. Незадовољни смо одлуком Врховног суда Републике Српске и не могу да схватим да су они више од двије године чекали да је донесу, мада је законски рок до једне године - рекао је Драговић новинарима након рочишта.

Он је оцијенио да за суд то није приоритет, док је за породицу од животног значаја.

- Ми смо стари људи, живимо од данас за сутра, не знамо да ли ћемо дочекати правду, али се надамо да ће та правда бити достигнута у овом поновљеном претресу, захваљујући Окружном суду у Источном Сарајеву - рекао је Драговић.

Према његовим ријечима, у овом случају нема елемената за било каква оправдања или олакшавајуће околности за оптуженог.

- То што је суд уважио године оптуженог није у реду, јер се он налази у средњим, зрелим годинама. Суд је цијенио његово понашање у судници, мада је свима јасно да се сви без изузетка пред судом морају понашати пристојно, а он се тако није понашао, јер не само што је добацивао, него је у једном моменту и заспао у судници - подсјећа Драговић.

Он истиче да би породица била задовољна максималном казном од 12 година затвора за оптуженог Кујовића.

Случај је након укидања пресуде враћен на ново суђење Окружном суду у Источном Сарајеву.

Према ранијој пресуди, Кујовићу је било забрањено управљање возилом у трајању од двије године, у шта се не рачуна вријеме које би, ако би био правоснажно осуђен на затвор, провео иза решетака.

Чланови породице Драговић раније су изјавили Срни да су огорчени Кујовићевим непримјереним понашањем и провокацијама на друштвеним мрежема путем којих су отворено пркосили и суду и јавности и породици Хршум.

Они су тада навели да су два пута током ранијег суђења доживјели непријатност да их тужилаштво уопште није позвало на рочиште, иако је то његова обавеза, а тада нису могли да ни да прихвате чињеницу да је из првобитне оптужнице избачен дио у коме је недвосмислено утврђено да је био под дејством наркотика у моменту када је изазвао саобраћајну незгоду.

Данијела и Дарио Хршум погинули су 11. августа 2020. године на магистралном путу Пале–Љубогошта, када је на њихов аутомобил марке "ауди" великом брзином налетио "мерцедес", којим је управљао Кујовић, за кога је утврђено да није имао возачку дозволу, те да је био под дејством алкохола.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен због пријетњи ватреним оружјем Ухапшен због пријетњи ватреним оружјем
У суботу међународни турнир у ритмичкој гимнастици у Источном Новом Сарајеву У суботу међународни турнир у ритмичкој гимнастици у Источном Новом Сарајеву
Сутра главни претрес против Амира Кујовића Сутра главни претрес против Амира Кујовића
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    13h 43m
    0
  • Како су се завољели Иво Андрић и Милица Бабић – љубав прикривена сновима и хартијом
    3h 48m
    1
  • Роде су биле први гости у кафићу у Палама
    4h 20m
    1
  • Ухапшен због пријетњи ватреним оружјем
    6h 43m
    1
  • Од 1. новембра јединствена накнада за обављање платних трансакција
    23h 33m
    0