Породица Слађана Трајковића за сутра најавила протест у Приштини

05.02.2023. 12:59
0
ИЗВОР: srna.rs

Породица бившег припадника косовске полиције Слађана Трајковића, који је средином децембра ухапшен под оптужницом да је учествовао у ратном злочину, најавила је за сутра протест испред зграде Специјалног тужилаштва у Приштини.

- Циљ протеста је указивање на грубу неправду коју правосудни органи Kосова чине Слађану, одбијањем захтева одбране да се брани са слободе или евентуално кућног притвора. Суду смо скренули пажњу да су готово сви становници Kосова, без обзира на националну припадност, остварили ово право - рекао је адвокат Дејан Васић.

Он је изјавио за портал „Kосово онлајн“, да је захтјев породице и одбране поднесен из чисто хуманих разлога, с обзиром да је здравствено стање Трајковића алармантно погоршано.

Васић упозорава да постоји опасност од фаталног исхода, уколико се лијечење Трајковића не настави код љекара Здравственог центра у Kосовској Митровици, који најбоље знају ток и природу његове болести.

Слађан Трајковић је ухапшен 15. децембра у Бошњачкој махали у сјеверној Kосовској Митровици.

Он се терети за наводни ратни злочин против цивилног становништва. Основни суд у Приштини продужио му је средином јануара мјеру притвора, на још два мјесеца.

Коментари 0
Повезане вијести
Протест радника „МОФАС-а“, судбина предузећа и даље неизвјесна Протест радника „МОФАС-а“, судбина предузећа и даље неизвјесна
Вучић: Грађани да не брину, држава ће обезбиједити мир и безбједност Вучић: Грађани да не брину, држава ће обезбиједити мир и безбједност
Вучићу пријете смрћу на протесту Вучићу пријете смрћу на протесту
Најчитаније
 • Сјећање на пилота мајора Зорана Радосављевића
  4h 2m
  6
 • Мушкарац провалио у кућу, претукао супружнике и украо 7.000 КМ
  12h 51m
  0
 • Преминуо некадашњи потпредсједник СО Источна Илиџа Владимир Савић
  6h 34m
  0
 • На данашњи дан одбачен Венс-Овенов план јер није предвиђао Републику Српску
  13h 25m
  3
 • Пунољетства славе ко да свадбу праве
  14h 17m
  2