Породица Слађана Трајковића за сутра најавила протест у Приштини

05.02.2023. 12:59
0
ИЗВОР: srna.rs

Породица бившег припадника косовске полиције Слађана Трајковића, који је средином децембра ухапшен под оптужницом да је учествовао у ратном злочину, најавила је за сутра протест испред зграде Специјалног тужилаштва у Приштини.

- Циљ протеста је указивање на грубу неправду коју правосудни органи Kосова чине Слађану, одбијањем захтева одбране да се брани са слободе или евентуално кућног притвора. Суду смо скренули пажњу да су готово сви становници Kосова, без обзира на националну припадност, остварили ово право - рекао је адвокат Дејан Васић.

Он је изјавио за портал „Kосово онлајн“, да је захтјев породице и одбране поднесен из чисто хуманих разлога, с обзиром да је здравствено стање Трајковића алармантно погоршано.

Васић упозорава да постоји опасност од фаталног исхода, уколико се лијечење Трајковића не настави код љекара Здравственог центра у Kосовској Митровици, који најбоље знају ток и природу његове болести.

Слађан Трајковић је ухапшен 15. децембра у Бошњачкој махали у сјеверној Kосовској Митровици.

Он се терети за наводни ратни злочин против цивилног становништва. Основни суд у Приштини продужио му је средином јануара мјеру притвора, на још два мјесеца.

Коментари 0
Повезане вијести
Приштина организује референдум, Срби најавили бојкот Приштина организује референдум, Срби најавили бојкот
Приштинска централна банка одредила да прелазна фаза траје три мјесеца Приштинска централна банка одредила да прелазна фаза траје три мјесеца
У понедјељак велики протестни скуп Срба у Косовској Митровици У понедјељак велики протестни скуп Срба у Косовској Митровици
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    19h 59m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    17h 28m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    11h 42m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    16h 46m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    7h 54m
    0