Porodica Slađana Trajkovića za sutra najavila protest u Prištini

05.02.2023. 12:59
0
IZVOR: srna.rs

Porodica bivšeg pripadnika kosovske policije Slađana Trajkovića, koji je sredinom decembra uhapšen pod optužnicom da je učestvovao u ratnom zločinu, najavila je za sutra protest ispred zgrade Specijalnog tužilaštva u Prištini.

- Cilj protesta je ukazivanje na grubu nepravdu koju pravosudni organi Kosova čine Slađanu, odbijanjem zahteva odbrane da se brani sa slobode ili eventualno kućnog pritvora. Sudu smo skrenuli pažnju da su gotovo svi stanovnici Kosova, bez obzira na nacionalnu pripadnost, ostvarili ovo pravo - rekao je advokat Dejan Vasić.

On je izjavio za portal „Kosovo onlajn“, da je zahtjev porodice i odbrane podnesen iz čisto humanih razloga, s obzirom da je zdravstveno stanje Trajkovića alarmantno pogoršano.

Vasić upozorava da postoji opasnost od fatalnog ishoda, ukoliko se liječenje Trajkovića ne nastavi kod ljekara Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, koji najbolje znaju tok i prirodu njegove bolesti.

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

On se tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Osnovni sud u Prištini produžio mu je sredinom januara mjeru pritvora, na još dva mjeseca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prištinska centralna banka odredila da prelazna faza traje tri mjeseca Prištinska centralna banka odredila da prelazna faza traje tri mjeseca
U ponedjeljak veliki protestni skup Srba u Kosovskoj Mitrovici U ponedjeljak veliki protestni skup Srba u Kosovskoj Mitrovici
Radnici "Orla" ponovo se bune, neće Savića (VIDEO) Radnici "Orla" ponovo se bune, neće Savića (VIDEO)
Najčitanije
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    19h 11m
    3
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    15h 23m
    0
  • Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
    23h 13m
    0
  • Počinje novi sistem fiskalizacije u Srpskoj
    22h 11m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    4h 40m
    0