Породица Дајане Лазаревић захвална свима који им помажу

03.10.2020. 15:13
0
ИЗВОР: Катера

Студент друге године Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, двадесеттрогодишња Дајана Лазаревић из Пала, 14. јуна ове године отишла је са пријатељима на вожњу бициклима.

Мало након тога, у вечерњим часовима њену мајку Биљану позвали су из Хитне службе Дома Здравља Пале да јој кажу како јој је кћерка пала са бицикла и добила потрес мозга, те да хитно мора бити пребачена у болницу „Србија“.

Након њеног смјештања у болницу „Србија“, Биљана поново добија позив у којем је обавјештавају да је Дајана пребачена у болницу „Кошево“ у Сарајеву, гдје јој је урађена хитна операција главе.

- Била је у тој некој вјештачкој коми, због одмарања тих, како су мени објаснили, можданих ћелија. Након десет дана су је пребацили у Касиндо. У  Касиндолу је била у коми још извјесно вријеме, док се није пробудила, да би мени доктори рекли да више у Касиндолу нема лијечења за њу и да мора да иде за Градишку - каже Биљана у изјави за БН телевизију.

Лазаревићева истиче да су јој љекари из Градишке рекли да је број пацијената ограничен и да треба да чека пребацивање у Градишку.

Дајана се тренутно налази у Градишци и њено стање се није много промијенило од боравка у болници „Србија“, али њени најближи не губе наду, јер им је на почетку лијечења речено да је опоравак изузетно дуг.

- Дајана је непокретна, нема самосталних покрета, будна је, гледа, не прича, а колико је стање свијести то се не зна. Имала је још неких потешкоћа са дисањем и са температуром коју нису могли да смире. Доктор је предложио да купимо лијек који се добро показао на сличним пацијентима - рекла је Биљана. 

За само један лијек и дозу која је довољна за седам дана терапија, Дајанини родитељи морају да издвоје 1.800 КМ.

- Знам да су ми рекли да ће ми требати још неких лијекова које ће они накнадно почети укључивати. Она има сад разне терапије и вјежбе и то нам Фонд рефундира, али све лијекове које доктори буду тражили ја морам купити. То је врло скупо, чак су ми рекли да неких лијекова нема овдје да се купи, да можда има у Србији, Хрватској или негдје даље - рекла је Биљана.

Биљана и њен супруг су запослени, али као и већина грађана Републике Српске живе од плате од које хране и школују Дајану и њене двије млађе сестре. Ови скромни људи се захваљују свима који су до сада помагали лијечење њихове кћерке и истичу да борба тек предстоји и изискује велика новчана средства која они, нажалост, немају.

- Нама много значи  ова помоћ и желим да позовем све људе који могу помоћи, да се захвалим свима који су до сада помогли  као и онима који ће тек да помогну. Ја бих најсрећнија била да то не треба. За дијете се мора и јесте тешко, али тако је - са сузама у очима завршава Дајанина мајка.

Породица Дајане Лазаревић захвална је свима који су до сада финансијски помогли и учествовали у прикупљању новчаних средстава за лијечење ове дјевојке.

Дајана је у Палама позната као дјевојка за примјер, као добар спортиста и узоран студент, а како би истрајала у својој бици за нормалан живот, потребна јој је помоћ добрих људи.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Данас почиње хуманитарни базар за Дајану и Јелену Пале: Данас почиње хуманитарни базар за Дајану и Јелену
У Палама хуманитарни базар за Дајану и Јелену У Палама хуманитарни базар за Дајану и Јелену
Хуманитарни број 1415 за помоћ Дајани Лазаревић Хуманитарни број 1415 за помоћ Дајани Лазаревић
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 51m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 35m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 48m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    18h 2m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 54m
    0