Porodica Dajane Lazarević zahvalna svima koji im pomažu

03.10.2020. 15:13
0
IZVOR: Katera

Student druge godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dvadesettrogodišnja Dajana Lazarević iz Pala, 14. juna ove godine otišla je sa prijateljima na vožnju biciklima.

Malo nakon toga, u večernjim časovima njenu majku Biljanu pozvali su iz Hitne službe Doma Zdravlja Pale da joj kažu kako joj je kćerka pala sa bicikla i dobila potres mozga, te da hitno mora biti prebačena u bolnicu „Srbija“.

Nakon njenog smještanja u bolnicu „Srbija“, Biljana ponovo dobija poziv u kojem je obavještavaju da je Dajana prebačena u bolnicu „Koševo“ u Sarajevu, gdje joj je urađena hitna operacija glave.

- Bila je u toj nekoj vještačkoj komi, zbog odmaranja tih, kako su meni objasnili, moždanih ćelija. Nakon deset dana su je prebacili u Kasindo. U  Kasindolu je bila u komi još izvjesno vrijeme, dok se nije probudila, da bi meni doktori rekli da više u Kasindolu nema liječenja za nju i da mora da ide za Gradišku - kaže Biljana u izjavi za BN televiziju.

Lazarevićeva ističe da su joj ljekari iz Gradiške rekli da je broj pacijenata ograničen i da treba da čeka prebacivanje u Gradišku.

Dajana se trenutno nalazi u Gradišci i njeno stanje se nije mnogo promijenilo od boravka u bolnici „Srbija“, ali njeni najbliži ne gube nadu, jer im je na početku liječenja rečeno da je oporavak izuzetno dug.

- Dajana je nepokretna, nema samostalnih pokreta, budna je, gleda, ne priča, a koliko je stanje svijesti to se ne zna. Imala je još nekih poteškoća sa disanjem i sa temperaturom koju nisu mogli da smire. Doktor je predložio da kupimo lijek koji se dobro pokazao na sličnim pacijentima - rekla je Biljana. 

Za samo jedan lijek i dozu koja je dovoljna za sedam dana terapija, Dajanini roditelji moraju da izdvoje 1.800 KM.

- Znam da su mi rekli da će mi trebati još nekih lijekova koje će oni naknadno početi uključivati. Ona ima sad razne terapije i vježbe i to nam Fond refundira, ali sve lijekove koje doktori budu tražili ja moram kupiti. To je vrlo skupo, čak su mi rekli da nekih lijekova nema ovdje da se kupi, da možda ima u Srbiji, Hrvatskoj ili negdje dalje - rekla je Biljana.

Biljana i njen suprug su zaposleni, ali kao i većina građana Republike Srpske žive od plate od koje hrane i školuju Dajanu i njene dvije mlađe sestre. Ovi skromni ljudi se zahvaljuju svima koji su do sada pomagali liječenje njihove kćerke i ističu da borba tek predstoji i iziskuje velika novčana sredstva koja oni, nažalost, nemaju.

- Nama mnogo znači  ova pomoć i želim da pozovem sve ljude koji mogu pomoći, da se zahvalim svima koji su do sada pomogli  kao i onima koji će tek da pomognu. Ja bih najsrećnija bila da to ne treba. Za dijete se mora i jeste teško, ali tako je - sa suzama u očima završava Dajanina majka.

Porodica Dajane Lazarević zahvalna je svima koji su do sada finansijski pomogli i učestvovali u prikupljanju novčanih sredstava za liječenje ove djevojke.

Dajana je u Palama poznata kao djevojka za primjer, kao dobar sportista i uzoran student, a kako bi istrajala u svojoj bici za normalan život, potrebna joj je pomoć dobrih ljudi.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Pale: Danas počinje humanitarni bazar za Dajanu i Jelenu Pale: Danas počinje humanitarni bazar za Dajanu i Jelenu
U Palama humanitarni bazar za Dajanu i Jelenu U Palama humanitarni bazar za Dajanu i Jelenu
Humanitarni broj 1415 za pomoć Dajani Lazarević Humanitarni broj 1415 za pomoć Dajani Lazarević
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    22h 41m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    23h 52m
    0
  • Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog Vasilija Ostrošog u srijedu
    5h 32m
    0
  • Džiju-džicu klubu „Jahorina“ 62 medalje u Banjaluci
    8h 31m
    3
  • Navršilo se 106 godina od smrti Gavrila Principa
    11h 7m
    0