Породично стабло Жељка Нинковића из Пала садржи око 13.000 имена (ВИДЕО)

03.02.2023. 09:59
0
ИЗВОР: rtvbn.com

Паљанин Жељко Нинковић посједује породично стабло које садржи око 13 хиљада имена, која су разним родбинским линијама повезана са његовом породицом.

Информације о родбинским везама прикупља скоро двије деценије, а на основу његове базе података многи су открили блиску родбинску повезаност, која им до тада није била позната.

Након што је 2006. године направио породично стабло за своје претке, Жељко је одлучио да се ту не заустави. Прикупљеним подацима придружио је и податке о фамилији своје супруге, али и све већи број лица која су на разне начине родбински повезани са породицом Нинковић.

У породичном стаблу тренутно има око 13 хиљада имена, што како каже чини један градић, који чува у свом рачунару. До нових података долази на разне начине, најчешће случајним контактом, те уз помоћ црквених књига.

У великом броју случајева дешавало се да особе на основу података које је Жељко прикупио сазнају да су у блиској родбинској вези са неким, а да им то раније није било познато. Нинковић посједује податке о прецима који су рођени 1700. година. Kроз истаживања је открио да већина породица тренутно настањених на подручју Сарајевско-романијске регије води поријекло из Црне Горе.

Нинковић поручује заинтересованима да га могу контактирати како би провјерили да ли се налазе у његовом породичном стаблу.

Видео: rtvbn.com

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    23h 2m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 30m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    21h 3m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    21h 55m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    1h 3m
    0