Послаников син осумњичен да је наручио паљење Војновићевог возила

03.09.2021. 18:28
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Никола Кокановић (22), син посланика Зорана Кокановића, који у брчанској скупштини у дресу Социјалистичке партије дјелује опозиционо, осумњичен је да је наручио паљење возила КИА, власништво посланика владајуће Уједињене Српске Уроша Војновића.

Потврдили су то извори "Независних новина", који додају да је Брчак Недељко Трифковић (20) осумњичен да је возило запалио по Николиној наруџби. 

Из брчанске полиције у петак су саопштили да су расвијетлили овај догађај од 29. маја, када им је у 2.36 пријављено да испред Војновићеве куће гори његово возило. Како додају, утврђено је да је пожар подметнут.

-Након тога, Полиција Брчко дистрикта је предузимала опсежне истражне радње на расвјетљавању овог и неколико сличних кривичних дјела која су извршена у посљедњих неколико мјесеци на подручју града- кажу из брчанске полиције.

Додају да је идентификовано више лица која се доводе у везу са организовањем и извршењем ових догађаја. 

-У четвртак, 2. септембра, припадници Полиције Брчко дистрикта су у службене просторије позвали и привели три лица, од којих је узето пет изјава на околности паљевине возила Уроша Војновића, те су пронађени и привремено одузети одређени предмети важни за кривични поступак- рекли су из брчанске полиције.

Након тога је, како истичу извори "Независних новина", ухапшен Недељко Трифковић због сумње да је по захтјеву Николе Кокановића, уз новчану накнаду, изазвао пожар на Војновићевом возилу.

-Подсјетићу вас, Никола Кокановић је ухапшен раније, 26. августа, због сличних случајева у Брчком, а затим и притворен. Против њега ће Тужилаштву бити упућена допуна извјештаја којим ће бити обухваћено и паљење Војновићевог возила- рекли су наши извори.

Војновић је за "Независне новине" испричао да не може да нађе ниједан разлог због којег би њему неко запалио ауто на начин на који је то учињено.

-Ја сам допустио да полиција ради свој посао. Мене је полиција назвала и обавијестила ме да су ухапсили извршиоца, те да се зна ко је наручилац. Да ли ви мени вјерујете да ја нисам питао ни за једног ни за другог? Ја бих поздравио рад полиције. Мени је циљ само да истина изађе на видјело. Драго ми је да се овај кошмар завршио. Који су мотиви, надам се да ће изаћи на видјело- рекао је Војновић. 

Огласио се у петак и Зоран Кокановић, иначе предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије у Брчком, који је рекао да Никола није под његовом  заштитом и да уколико се докаже кривица, мора одговарати за оно што је урадио. Али...

-Имамо материјалне доказе да  су поједини свједоци који су говорили у вези с мојим сином говорили лаж. Те доказе ћемо предати суду, јер полицији не можемо више да вјерујемо послије полицијских притисака који су се десили у станици полиције када је од свједока тражено да промијени исказ- рекао је Зоран Кокановић. 

Занимљиво је да је његов син Никола Кокановић, како смо и навели, ухапшен 26. августа због сумње да је малољетника, а који му је дуговао новац, наговорио да запали још једно возило.

-Сумња се да је на тражење Кокановића малољетник 15. јула око 3.15 подметнуо пожар на аутомобилу ауди А6, власништво Миленка Перендије, функционера СДС-а, странке која је такође на власти у Брчком- откривају саговорници "Независних новина".

За малољетника се такође сумња да је по налогу Николе Кокановића 17. августа око 1.50 бацио експлозивну направу у вањски дио баште угоститељског објекта "Дос Манос".

Интересантно је да је 23. августа брчанској полицији пријављен нестанак тог малољетника, а три дана касније полицајци су га пронашли и ухапсили.

Коментари 0
Повезане вијести
ПУ Источно Сарајево: Ухапшена два лица због паљења аутомобила у Палама ПУ Источно Сарајево: Ухапшена два лица због паљења аутомобила у Палама
Ухапшена лица која су палила аутомобиле Ухапшена лица која су палила аутомобиле
Предложен притвор за осумњиченог за паљење аута замјеника начелника ПУ Требиње Предложен притвор за осумњиченог за паљење аута замјеника начелника ПУ Требиње
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    22h 55m
    0
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    4h 30m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    9h 45m
    0
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    21h 4m
    0
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    7h 31m
    0