Послушајте обраду пјесме "Вози ме на Пале" београдског бенда "Градске цуре" (ВИДЕО)

13.06.2020. 15:32
1
ИЗВОР: Frontal.ba

Скоро да не постоји особа која није чула за пјесму “Вози ме на Пале преко ледина” Гоци бенда, а која је постала регионални хит.

Београдски бенд “Градске цуре” објавио је прије два мјесеца акустичну верзију ове пјесме, која је наишла на сјајне реакције публике.

-Што се тиче обраде песме “Вози ме на Пале”, она је настала док смо били на нашој европској бускинг турнеји, како ми волимо да зовемо то наше путешествије. Тада смо одлетели за Холандију и план је био да се вратимо у Србију зарађујући новац свирањем по улицама и трговима европских градова. Што се тиче саме обраде, настала је док смо седели на трави фамозног Rembrandt square-a, одмарајући се после двосатног блока свирања.

 Док смо Чедо и ја правили сендвиче да се мало окрепимо, Милан је узео гитару и кренуо да свира неке акорде и ја сам случајно кренуо да певам стихове “Вози ме на Пале преко ледина…”, што нам се тада свима свидело и остало је историја”, прича бубњар бенда Милош Драшковић за “Фронтал”.

С обзиром на велику популарност ове пјесме, не чуди да су реакције публике на ову обраду више него позитивне па је тако на њиховим наступима управо та пјесма она која се највише пута тражи на бис.

-Што се тиче реакције публике ту се увек изненадимо колико људи заправо зна за ту песму, мислим на оригинал. Углавном су то осмеси или зачуђени погледи људи који покушавају да процесуирају то што чују. На нашим наступима то је песма која се убедљиво највише пута тражи за бис.

Наша обрада песме сада има око 17.000 прегледа на Yоутубе-у и прегршт позитивних коментара. Иако нас та чињеница посебно радује, нисмо били изненађени јер видевши каква је реакција људи на нашим свиркама нисмо сумњали да ће исто бити и када обрада буде онлине- прича Милош.

Слика

Бенд “Градске Цуре” оформљен је 2013. године, а први кораци су начињени у соби “студењака”. Тренутни састав бенда чине два члана, младолики професор физике, пјевач и гитариста Чеда Шкорић, и самоуки програмер, бубњар и перкусиониста Милош Драшковић.

-Поменуо бих и нашег бившег гитаристу, Милана Милосављевића који нам тренутно уступа свој богати кућни студио као и озвучење за свирке, а док је био у бенду могли смо да рачунамо на његову гитарску виртуозност и креативност- казао је Милош.

Примарна дјелатност бенда су наступи по београдским локалима, али ни фестивали ауторских бендова им нису страни.

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mokranin 15.06.2020. 13:07
    Super ste koda niste s ledina.
Повезане вијести
Како звучи пјесма "Јутрос ми је ружа процветала" у џез аранжману (ВИДЕО) Како звучи пјесма "Јутрос ми је ружа процветала" у џез аранжману (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    22h 3m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    11h 59m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    23h 50m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    19h 30m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    22h 50m
    0