Како звучи пјесма "Јутрос ми је ружа процветала" у џез аранжману (ВИДЕО)

05.12.2020. 21:18
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Соул-џез музичарка Ирена Благојевић објавиће до краја године трећи студијски албум "Перо", те најављује "много пријатних музичких изненађења и занимљивих гостију", а међу њима ће се наћи и обрада познате пjесме "Јутрос ми је ружа процветала".

Сви знамо народну пјесму "Јутрос ми је ружа процветала" за коју је текст написао Драгиша Недовић, а музику Петар Танасијевић. Написана је 1959. године, а 1960. године снимила ју је Милица Поповић. Ову пјесму су пјевале и Мерима Његомир, Снежана Ђуришић, Гордана Стојичевић, Лепа Лукић, Лепа Брена и Амира Медуњанин, а гледаоци Јутарњег програма РТС-а су имали прилику да премијерно чују и виде нови спот Ирене Благојевић, соул и џез музичарке, која ће на свој наредни албум уврстити и ову нумеру у сасвим новом џез аранжману.

Ирена Благојевић је дипломирала флауту на Факултету музичких умјетности у Београду и до 2000. године је озбиљно градила каријеру флаутистикиње радећи истовремено и као професор флауте.

Поред тога, годинама је учествовала у клупском музичком животу Београда наступајући са бендовима "Калкута" и "Балкан експрес", Соло каријеру започиње 2008. године албумом Јутро без љубави као џез, поп и соул пјевачица. Други албум Блистави град учврстио је њену позицију на музичкој сцени, а прате га бројни концерти и наступи.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Послушајте обраду пјесме "Вози ме на Пале" београдског бенда "Градске цуре" (ВИДЕО) Послушајте обраду пјесме "Вози ме на Пале" београдског бенда "Градске цуре" (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    8h 59m
    8
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    23h 43m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    11h 30m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    9h 13m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    9h 5m
    0