Постављено девет стационираних радара на подручју које покрива ПУ Источно Сарајево

28.01.2022. 15:20
14
ИЗВОР: Катера

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Источно Сарајево од јуче је почело постављање укупно девет стационираних радарских система за контролу брзине моторних возила.

Радари ће се налазити на територији свих шест градских општина града Источно Сарајево, као и на територији општина Рогатица и Хан Пијесак, које спадају по оперативну надлежност ПУ Источно Сарајево.

Начелник ПУ Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је да су ти радарски системи инсталирани на мјестима на којима је у протеклом периоду забиљежен највећи број саобраћајних несрећа са смртним исходом.

Шеховац истиче да ће све локације на којима ће се налазити стационирани радари бити обиљежена саобраћајним знаковима упозорења за возаче који улазе у зону радарске контроле.

- Радарски системи се постављају искључиво због безбједности учесника у саобраћају. Није нам циљ да кажњавамо људе, него да успоримо саобраћај на тим дионицама, односно да не долази до тих најтежих посљедица - рекао је Шеховац.

Након што су поједини возачи објавили фотографије постављених стационираних радара на друштвеним мрежама, највише негодовања изражено је због инсталирања овог радара у Улици Касиндолског батаљона, односно на цести ка Болници "Србија".

Слика


На том мјесту ограничење је 40 километара на час, те грађани који најчешће користе ту дионицу сматрају да је то превише ниско ограничење.

Шеховац истиче да то није ипак проблем, јер како каже, успорена вожња на мјесту гдје је постављен стационирани радар неће угрозити ничији живот, јер се ради о свега 15 - 20 секунди споре вожње у моменту доласка и проласка крај радара.

- Ми ту имамо велики број погинулих у саобраћајним несрећама и на основу тога смо и поставили на том мјесту радар. Тих 15-20 секунди споре вожње сигурно неће угрозити ничији живот - додаје Шеховац.

Он каже да ће сви стационирани радарски системи бити интегрисани у склопу система видео-надзора ПУ Источно Сарајево, односно Републике Српске.

Према информацијама из ПУ Источно Сарајево, стационирани радари ће се налазити на дионицама магистралног пута Пале - Љубогошта (код скретања за бивши хотел "Панорама" - 60 км/ч), магистралног пута Хан Дервента - Мокро (у близини бензинске пумпе "Шпиц" - 60 км/ч), магистралног пута Хан Дервента - Лапишница (Доњи Булози - 60 км/ч), регионалног пута Сарајево - Источно Ново Сарајево (Војводе Радомира Путника, у близини бензинске станице "Нешковић" - 60 км/ч), Улица Касиндолског батаљона (пут за болницу - 40 км/ч, магистралног пута Подроманија - Соколац (мјесто Мајдани, 60 км/ч), магистралног пута Соколац - Хан Пијесак (мјесто Букова глава - 60 км/ч), магистралног пута Трново РС/ФБиХ - Рогој (улица Трновског батаљона у близини ПС Трново - 50 км/ч), магистралног пута Подроманија - Рогатица (мјесто Борач - 50 км/ч). 

Коментари 14
  • Generic placeholder image
    Vozac 30.01.2022. 12:48
    Meni ovi lici samo da se otmu pare ne da se regulise saobracaj. Dajte uradite puteve ako je magistralni put neka je magistralni 80 km/s. Toliki je vise stres na voznju da vise ima li smisla kretati na put a da ne racunas kaznu da platis. Klasicni lov nista drugo. Podrzavam kamere u naseljenom mjestu ali na jedinom mjestu gdje je moguce nekoga preteci vi stavite kameru. Dajte onda ako neko vozi 30 na mjestu gdje je predvidjeno 80 km/s kaznjavajte i takve. Hocemo li svi u kolonama da se vozimo. Mozda i mi u Istocnom djelu dobijemo auto put ili bar put do 2223 godine.
  • Generic placeholder image
    Видак 29.01.2022. 13:41
    Друмски разбојници опет јашу...
  • Generic placeholder image
    Sanja 29.01.2022. 11:51
    Što ne postave radare gdje se djeca kreću...Hilandardska,Dečanska,Spasovdanska.Svaki dan viđamo auta koja tu jure.Dok nekog ne ubiju neće izgleda biti ni radara.
  • Generic placeholder image
    Pale 29.01.2022. 10:56
    Vozaci hajde malo razmisljajte glavom. Radar na potezu od stotinjak metara nikome nece oduzeti vrijeme ali njegovo nepostojanje hoce zivot!
    Svjedoci smo stradalih na ovim dijelovima( Ljubogosta, ulaz u Pale itd).
  • Generic placeholder image
    Nemanja 28.01.2022. 23:18
    Moto nase "policije" : Jebes pedofilske sekte na Kuli, jebes arape, jebes ubistva, jebes kradnje,jebes lopove.. - postavi radar
  • Generic placeholder image
    Ognjen 28.01.2022. 22:49
    Podromanija- Sokolac, najvise fingiranih nesreca, znaju ovi iz osiguranja, i policija koja se naklepala na lažnim nalozima, pisu brzinu ko fol, a na nalogu clan za naljpnicu za kamion! Fuj!
  • Generic placeholder image
    Громила 28.01.2022. 22:42
    "магистралнои пут Подроманија - Соколац (мјесто Мајдани, 60 км/ч)" када поставите знак биће ок. А до тада, ту је ограничење увијек било 80! Након новопостављеног радара према Подроманији се налази знак ограничења 60! Значи, магистрални пут 80 ограничење. Без знака, којег нема годинама, видимо се на суду! Па гдје претећи камион, јесте ли нормални, на сваком правцу сте радар поставили, а камионе који иду 30, намјерно не заустављате, него чекате не би ли неко почео претицати. Изазивате ГАЂЕЊЕ!
  • Generic placeholder image
    TSRS 28.01.2022. 20:35
    Svaka cast. Radari su potrebni. I u vukojebini se gubi glava kao i u gradu! Kako god da vozis sve je u deset ili petnaest minuta.
  • Generic placeholder image
    staka 28.01.2022. 20:23
    Decanska,u naseljima kao prema Kasindolu i fakticki naseljenim mjestima nigdje nije otimanje para sto se tice radara.Ljudi obicno na tim ravnicama furaju.Ja prije 2 godinepopi mjesec dana oduzimanja vozacke,ogranicenje 60 ja isao 83 u vukojebini iza Rogatice,znaci jebena divljina,oni postavili ramer.E to je otimanje para,kada u VUKOJEBINI postave radar a u naseljima bogami nije nigdje visak.
  • Generic placeholder image
    Decanska 28.01.2022. 19:14
    Naj potrebniji radar je u Decanskoj ulici. Ovo ostalo je samo otimanje para od gradjana.
  • Generic placeholder image
    Veljko 28.01.2022. 19:04
    Sto se tice radara naj potrebniji je u Decanskoj pored parka Velikana
  • Generic placeholder image
    Trnovo 28.01.2022. 18:37
    Sto se Trnova tiče postavite radar pored OSNOVNE ŠKOLE (ako imate osobu/ustanovu kojoj se treba obratiti navedite kontakt da se zahtjev podnese), svi lete od mjeśtana pa do prolaznika a tek kad šticari i šleperi nalete, kod policije pretežno svi uspore.
  • Generic placeholder image
    Nikola 28.01.2022. 17:56
    To j..... nas uzmite nam zadnji komad hljeba,najlakse po narodu
  • Generic placeholder image
    Goksi 28.01.2022. 16:41
    Kupimo bicikle
Повезане вијести
Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Опљачкан стан у Источној Илиџи Опљачкан стан у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 27m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    7h 51m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    6h 6m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    22h 35m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    7h 45m
    0