Postavljeno devet stacioniranih radara na području koje pokriva PU Istočno Sarajevo

28.01.2022. 15:20
14
IZVOR: Katera

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo od juče je počelo postavljanje ukupno devet stacioniranih radarskih sistema za kontrolu brzine motornih vozila.

Radari će se nalaziti na teritoriji svih šest gradskih opština grada Istočno Sarajevo, kao i na teritoriji opština Rogatica i Han Pijesak, koje spadaju po operativnu nadležnost PU Istočno Sarajevo.

Načelnik PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je da su ti radarski sistemi instalirani na mjestima na kojima je u proteklom periodu zabilježen najveći broj saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom.

Šehovac ističe da će sve lokacije na kojima će se nalaziti stacionirani radari biti obilježena saobraćajnim znakovima upozorenja za vozače koji ulaze u zonu radarske kontrole.

- Radarski sistemi se postavljaju isključivo zbog bezbjednosti učesnika u saobraćaju. Nije nam cilj da kažnjavamo ljude, nego da usporimo saobraćaj na tim dionicama, odnosno da ne dolazi do tih najtežih posljedica - rekao je Šehovac.

Nakon što su pojedini vozači objavili fotografije postavljenih stacioniranih radara na društvenim mrežama, najviše negodovanja izraženo je zbog instaliranja ovog radara u Ulici Kasindolskog bataljona, odnosno na cesti ka Bolnici "Srbija".

Slika


Na tom mjestu ograničenje je 40 kilometara na čas, te građani koji najčešće koriste tu dionicu smatraju da je to previše nisko ograničenje.

Šehovac ističe da to nije ipak problem, jer kako kaže, usporena vožnja na mjestu gdje je postavljen stacionirani radar neće ugroziti ničiji život, jer se radi o svega 15 - 20 sekundi spore vožnje u momentu dolaska i prolaska kraj radara.

- Mi tu imamo veliki broj poginulih u saobraćajnim nesrećama i na osnovu toga smo i postavili na tom mjestu radar. Tih 15-20 sekundi spore vožnje sigurno neće ugroziti ničiji život - dodaje Šehovac.

On kaže da će svi stacionirani radarski sistemi biti integrisani u sklopu sistema video-nadzora PU Istočno Sarajevo, odnosno Republike Srpske.

Prema informacijama iz PU Istočno Sarajevo, stacionirani radari će se nalaziti na dionicama magistralnog puta Pale - Ljubogošta (kod skretanja za bivši hotel "Panorama" - 60 km/č), magistralnog puta Han Derventa - Mokro (u blizini benzinske pumpe "Špic" - 60 km/č), magistralnog puta Han Derventa - Lapišnica (Donji Bulozi - 60 km/č), regionalnog puta Sarajevo - Istočno Novo Sarajevo (Vojvode Radomira Putnika, u blizini benzinske stanice "Nešković" - 60 km/č), Ulica Kasindolskog bataljona (put za bolnicu - 40 km/č, magistralnog puta Podromanija - Sokolac (mjesto Majdani, 60 km/č), magistralnog puta Sokolac - Han Pijesak (mjesto Bukova glava - 60 km/č), magistralnog puta Trnovo RS/FBiH - Rogoj (ulica Trnovskog bataljona u blizini PS Trnovo - 50 km/č), magistralnog puta Podromanija - Rogatica (mjesto Borač - 50 km/č). 

Komentari 14
  • Generic placeholder image
    Vozac 30.01.2022. 12:48
    Meni ovi lici samo da se otmu pare ne da se regulise saobracaj. Dajte uradite puteve ako je magistralni put neka je magistralni 80 km/s. Toliki je vise stres na voznju da vise ima li smisla kretati na put a da ne racunas kaznu da platis. Klasicni lov nista drugo. Podrzavam kamere u naseljenom mjestu ali na jedinom mjestu gdje je moguce nekoga preteci vi stavite kameru. Dajte onda ako neko vozi 30 na mjestu gdje je predvidjeno 80 km/s kaznjavajte i takve. Hocemo li svi u kolonama da se vozimo. Mozda i mi u Istocnom djelu dobijemo auto put ili bar put do 2223 godine.
  • Generic placeholder image
    Vidak 29.01.2022. 13:41
    Drumski razbojnici opet jašu...
  • Generic placeholder image
    Sanja 29.01.2022. 11:51
    Što ne postave radare gdje se djeca kreću...Hilandardska,Dečanska,Spasovdanska.Svaki dan viđamo auta koja tu jure.Dok nekog ne ubiju neće izgleda biti ni radara.
  • Generic placeholder image
    Pale 29.01.2022. 10:56
    Vozaci hajde malo razmisljajte glavom. Radar na potezu od stotinjak metara nikome nece oduzeti vrijeme ali njegovo nepostojanje hoce zivot!
    Svjedoci smo stradalih na ovim dijelovima( Ljubogosta, ulaz u Pale itd).
  • Generic placeholder image
    Nemanja 28.01.2022. 23:18
    Moto nase "policije" : Jebes pedofilske sekte na Kuli, jebes arape, jebes ubistva, jebes kradnje,jebes lopove.. - postavi radar
  • Generic placeholder image
    Ognjen 28.01.2022. 22:49
    Podromanija- Sokolac, najvise fingiranih nesreca, znaju ovi iz osiguranja, i policija koja se naklepala na lažnim nalozima, pisu brzinu ko fol, a na nalogu clan za naljpnicu za kamion! Fuj!
  • Generic placeholder image
    Gromila 28.01.2022. 22:42
    "magistralnoi put Podromanija - Sokolac (mjesto Majdani, 60 km/č)" kada postavite znak biće ok. A do tada, tu je ograničenje uvijek bilo 80! Nakon novopostavljenog radara prema Podromaniji se nalazi znak ograničenja 60! Znači, magistralni put 80 ograničenje. Bez znaka, kojeg nema godinama, vidimo se na sudu! Pa gdje preteći kamion, jeste li normalni, na svakom pravcu ste radar postavili, a kamione koji idu 30, namjerno ne zaustavljate, nego čekate ne bi li neko počeo preticati. Izazivate GAĐENjE!
  • Generic placeholder image
    TSRS 28.01.2022. 20:35
    Svaka cast. Radari su potrebni. I u vukojebini se gubi glava kao i u gradu! Kako god da vozis sve je u deset ili petnaest minuta.
  • Generic placeholder image
    staka 28.01.2022. 20:23
    Decanska,u naseljima kao prema Kasindolu i fakticki naseljenim mjestima nigdje nije otimanje para sto se tice radara.Ljudi obicno na tim ravnicama furaju.Ja prije 2 godinepopi mjesec dana oduzimanja vozacke,ogranicenje 60 ja isao 83 u vukojebini iza Rogatice,znaci jebena divljina,oni postavili ramer.E to je otimanje para,kada u VUKOJEBINI postave radar a u naseljima bogami nije nigdje visak.
  • Generic placeholder image
    Decanska 28.01.2022. 19:14
    Naj potrebniji radar je u Decanskoj ulici. Ovo ostalo je samo otimanje para od gradjana.
  • Generic placeholder image
    Veljko 28.01.2022. 19:04
    Sto se tice radara naj potrebniji je u Decanskoj pored parka Velikana
  • Generic placeholder image
    Trnovo 28.01.2022. 18:37
    Sto se Trnova tiče postavite radar pored OSNOVNE ŠKOLE (ako imate osobu/ustanovu kojoj se treba obratiti navedite kontakt da se zahtjev podnese), svi lete od mjeśtana pa do prolaznika a tek kad šticari i šleperi nalete, kod policije pretežno svi uspore.
  • Generic placeholder image
    Nikola 28.01.2022. 17:56
    To j..... nas uzmite nam zadnji komad hljeba,najlakse po narodu
  • Generic placeholder image
    Goksi 28.01.2022. 16:41
    Kupimo bicikle
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    2h 26m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    20h 58m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    15h 36m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    16h 8m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    21h 41m
    0