Потоп у Аустралији, евакуисано десетине хиљада људи

28.02.2022. 10:15
0
ИЗВОР: ТАНЈУГ

Десетине хиљада људи је морало да се евакуше након што су обилне кише погодиле данас источну обалу Аустралије.

Дошло је до потопа у појединим градовима, а становници су морали да се пењу на врхове својих кућа, саопштили су локални званичници.

Откако је почело невријеме прошлог четвртка, девет особа је погинуло, а спасилачки тимови су данас вршили потрагу за још четири особе чији је нестанак пријављен, пренео је Ројтерс.

Премијер Скот Морисон, који је назвао невиђене падавине "метеоролошком бомбом", рекао је да ће војска бити распоређена у најпогођенијим областима како би водила спасилачке операције.

Аустралијска метео служба навела је да и даље постоји опасност од нових поплава на сјеверу државе Нови Јужни Велс (NSW), пошто се невријеме помjерило ка југу, из државе Квинсленд.

 

- Оно што видимо данас је без пресједана и упозорење које смо добили од метеоролога је да можемо да очекујемо да ће ствари бити још горе - изјавио је премијер NSW у телевизијском обраћању.

Бризбејнска ријека у главном граду Квинсленда се излила данас, па су улице у Бризбејну, трећем највећем граду Аустралије, поплављене.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска тробојка подигнута у далеком Данденонгу Српска тробојка подигнута у далеком Данденонгу
Аустралијанац припредио сензацију, Надал изгубио у трилеру од готово три и по сата Аустралијанац припредио сензацију, Надал изгубио у трилеру од готово три и по сата
Поплаве епских размјера: Читави квартови завршили у мору, број мртвих премашио 5.000 Поплаве епских размјера: Читави квартови завршили у мору, број мртвих премашио 5.000
Најчитаније
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    23h 33m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    13h 48m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    21h 23m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    12h 10m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    14h 24m
    2