Потписан споразум о сарадњи Филозофског факултета и Центра за социјални рад

09.06.2021. 13:54
0
ИЗВОР: СРНА

Декан Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Драга Мастиловић и директор паљанског Центра за социјални рад Срђан Баралић потписали су данас споразум о сарадњи којим је, између осталог, предвиђено организовање практичне наставе за студенте основних и мастер студија.

Овим споразумом предвиђено је организовање практичне наставе за студенте основних и мастер студија са програма Психологија, Социологија са социјалним радом, Педагогија, Новинарство и односи с јавношћу, те Политикологија и међународни односи.

Мастиловић је оцијенио да ће споразум бити на обострано задовољство, те да је њиме, између осталог, предвиђено да наставници и сарадници са Филозофског факултета могу да учествују у истраживачким активностима Центра за социјални рад са Пала.

- Ово је заиста добра пракса која ће омогућити нашим студентима, осим теоретске наставе, практично усавршавање у једној тако озбиљној и друштвено значајној установи као што је Центар за социјални рад. То за Филозофски факултет Пале представља велики корак напријед да оваквим пројектима припремимо наше студенте за њихов сутрашњи позив - истакао је Мастиловић.

Баралић је рекао да ће студенти добити знање које ће бити примијењено, а Центар за социјални рад ће се потрудити и дати све од себе да одговори задатку.

- Центар спроводи низ активности када се говори о развоју Стратегије социјалне заштите, рада на изради социјалне карте општине Пале и другим програмским пројектним активностима у којима је могућа сарадња са студентима - навео је Баралић.

Он је подсјетио да је Центар већ три године са студентима завршних година Филозофског факултета радио на изради социјалне карте у општини Источно Ново Сарајево, додајући да су они били активно укључени и да су дали сјајан допринос.

- Студенти ће видјети како изгледа подршка на терену, те шта је социјални, а шта хуманитарни рад и моћи ће да направе разлику - рекао је Баралић.

Ванредни професор на катедри за Психологију Филозофског факултета на Палама Ирена Станић каже да је сарадња са паљанским Центром за социјални рад, која је почела прије двије године, од великог значаја за обављање практичног рада.

- Ми од прве године стичемо теоријска знања и студенти заправо имају мало додира са оним што се реално дешава у друштву - додала је Станићева.

Према њеним ријечима, у праксу су укључени студенти треће и четврте године, те мастер студија који имају могућност да на овај начин одраде праксу која је обавезна на неким студијским програмима на мастер студију.

Коментари 0
Повезане вијести
Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“ Дани сјећања: „Југословенство, идеја која је Србе коштала милионских жртава“
У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама У недјељу промоција књиге "Српско срце Јоханово" у Палама
Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама Хуманитарна премијера филма „Љубав Твоја и непослушност моја“ у Палама
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 37m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    20h 51m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    18h 41m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    11h 6m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    16h 39m
    0