Potpisan sporazum o saradnji Filozofskog fakulteta i Centra za socijalni rad

09.06.2021. 13:54
0
IZVOR: SRNA

Dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Draga Mastilović i direktor paljanskog Centra za socijalni rad Srđan Baralić potpisali su danas sporazum o saradnji kojim je, između ostalog, predviđeno organizovanje praktične nastave za studente osnovnih i master studija.

Ovim sporazumom predviđeno je organizovanje praktične nastave za studente osnovnih i master studija sa programa Psihologija, Sociologija sa socijalnim radom, Pedagogija, Novinarstvo i odnosi s javnošću, te Politikologija i međunarodni odnosi.

Mastilović je ocijenio da će sporazum biti na obostrano zadovoljstvo, te da je njime, između ostalog, predviđeno da nastavnici i saradnici sa Filozofskog fakulteta mogu da učestvuju u istraživačkim aktivnostima Centra za socijalni rad sa Pala.

- Ovo je zaista dobra praksa koja će omogućiti našim studentima, osim teoretske nastave, praktično usavršavanje u jednoj tako ozbiljnoj i društveno značajnoj ustanovi kao što je Centar za socijalni rad. To za Filozofski fakultet Pale predstavlja veliki korak naprijed da ovakvim projektima pripremimo naše studente za njihov sutrašnji poziv - istakao je Mastilović.

Baralić je rekao da će studenti dobiti znanje koje će biti primijenjeno, a Centar za socijalni rad će se potruditi i dati sve od sebe da odgovori zadatku.

- Centar sprovodi niz aktivnosti kada se govori o razvoju Strategije socijalne zaštite, rada na izradi socijalne karte opštine Pale i drugim programskim projektnim aktivnostima u kojima je moguća saradnja sa studentima - naveo je Baralić.

On je podsjetio da je Centar već tri godine sa studentima završnih godina Filozofskog fakulteta radio na izradi socijalne karte u opštini Istočno Novo Sarajevo, dodajući da su oni bili aktivno uključeni i da su dali sjajan doprinos.

- Studenti će vidjeti kako izgleda podrška na terenu, te šta je socijalni, a šta humanitarni rad i moći će da naprave razliku - rekao je Baralić.

Vanredni profesor na katedri za Psihologiju Filozofskog fakulteta na Palama Irena Stanić kaže da je saradnja sa paljanskim Centrom za socijalni rad, koja je počela prije dvije godine, od velikog značaja za obavljanje praktičnog rada.

- Mi od prve godine stičemo teorijska znanja i studenti zapravo imaju malo dodira sa onim što se realno dešava u društvu - dodala je Stanićeva.

Prema njenim riječima, u praksu su uključeni studenti treće i četvrte godine, te master studija koji imaju mogućnost da na ovaj način odrade praksu koja je obavezna na nekim studijskim programima na master studiju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vaskršnja tucijada u Palama Vaskršnja tucijada u Palama
Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO) Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO)
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    23h 9m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    17h 54m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    14h 53m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    16h 5m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    14h 59m
    0