Потписан споразум ратних ветерана Србије и Српске

22.05.2021. 20:39
0
ИЗВОР: СРНА

Представници Ветерана Републике Српске и Савеза удружења бораца Србије /СУБОС/ данас су потписали споразум о међусобној сарадњи с циљем побољшања статуса положаја демобилисаних бораца-ветерана с обје стране ријеке Дрине.

Споразум су потписали предсједник Удружења грађана “Ветерана Републике Српске” Зоран Миљановић и генерал мајор Илија Тодоров у име СУБОС-а, а присуствовао је и министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Душко Милуновић.

Тодоров је рекао да је овај споразум од великог значаја за њих јер су релативно нов савез настао захваљујући иницијативи војних и полицијских специјалних јединица, односно ветеранских организација, да се обједине борци ратова од деведесетих година са намјером да се о тој популацији води брига.

Он је навео да ово успостављање сарадње даје посебну димензију јер указује на јединство, братство и на непоколебљивост када је у питању одбрана отаџбине и чување заједништва.

Тодоров је додао да СУБОС има подршку Владе Србије и свих релевантних органа власти у Србије, увјерен да је након потписивања данашњег споразума на добром путу. Он је као знак захвалности и данашњег потписивања споразума о сарадњи Миљановићу уручио плакету СУБОС-а.

Миљановић је изразио очекивање да ће сарадња бити на добробит свих демобилисаних бораца Војске Републике Српске и Војске Србије, да ће им споразум донијети добро.

Он је истакао да се радује братској сарадњи, да “слога кућу гради, а да је братска сарадња и сваки братски рад од Бога бласословен”, тако да ће и овај споразум бити.

Уз честитке што су борци истог народа потписали споразум министар Душко Милуновић је рекао да ће он још више да учврсти њихове везе.

- Поред економско-социјалног статуса, због којег су првобитно ова удружења основана, они доприносе и очувању традиција борбе нашег народа за слободу и расвјетљавању истине о ратовима вођеним деведесетих, а то је да су били Србима наметнути и креирани у свјетским центрима моћи, да смо се борили са далеко мањим санагама против можда данас најјачег непријатеља у свијету-  рекао је Милуновић.

Он је навео да су демобилисани борци – ветерани, људи који су осјетили ту борбу, који су за свој народ били спремни да положе живот и да је сасвим природно да елитни дио њих води бригу о борцима и традицији

 

Коментари 0
Повезане вијести
Потписан протокол између ОК ,,Гласинац” Соколац и ОК ,,Београд” Београд Потписан протокол између ОК ,,Гласинац” Соколац и ОК ,,Београд” Београд
Потписан Споразум о сарадњи на спровођењу акцелератор програма Потписан Споразум о сарадњи на спровођењу акцелератор програма
УИС потписао споразум о сарадњи са јапанским универзитетом УИС потписао споразум о сарадњи са јапанским универзитетом
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    4h 48m
    0
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    19h 42m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    5h 41m
    2
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    5h 5m
    2
  • Лука Глигорић ученик генерације Средње школе „28. јуни“
    22h 19m
    1