Потписани уговори о стипендирању 127 студената

29.12.2020. 11:39
0
ИЗВОР: Катера

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић потписао је данас уговоре за стипендирање 127 студената са подручја ове општине.

Катић је искористио прилику да студентима честита, напомињући да вјерује да ће ова накнада, иако није велика, допринијети студентском буџету и олакшати студирање.

- С обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију одлука студената и општинске управе је да се потписивање уговора за стипендије организује цијели дан, у групама од по 12 или 13 студената – рекао је Катић.

Из општинског буџета издвојено је је више од 150 000 КМ за финансирање студентских стипендија, чији је износ 120 КМ мјесечно, што је рекордан износ и по броју студената и по износу који општинска управа додјељује.

Слика

Студент друге године Медицицинског факултета у Фочи Теодора Бошњак, једна је од стипендиста Општине Источно Ново Сарајево.

- Ова стипендија је награда за мој додадашњи рад и труд и мотивација за даљи – рекла је Бошњакова додајући да ће новац од стипендије потрошити на трошкове студирање, стручну литературу и белетристику.

Тања Вукмановић, студент друге године Фармацеутског факултета у Сарајеву, захвалила се начелнику Катићу на финансијској помоћи.

Слика

Катић је такође додао да ће данас у дворишту Предшколске установе "Патријарх Павле" бити уприличена подјела новогодишњих пакетића дјеци која похађају ову установу.

- Ове године смо обезбиједили 1200 пакетића за малишане до осам година који похађају предшколске установе и основне школе. Такође, за ону дјечицу која не похађају неку од ових установа, пакетићи ће бити подијељени у мјесним заједницама – објаснио је Катић.

За разлику од претходних година, ове године општина Источно Ново Сарајево неће организовати свечану подјелу новогодишњих пакетића.

Коментари 0
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 40m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    4h 38m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    13h 4m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    11h 19m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    12h 58m
    0