Potpisani ugovori o stipendiranju 127 studenata

29.12.2020. 11:39
0
IZVOR: Katera

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić potpisao je danas ugovore za stipendiranje 127 studenata sa područja ove opštine.

Katić je iskoristio priliku da studentima čestita, napominjući da vjeruje da će ova naknada, iako nije velika, doprinijeti studentskom budžetu i olakšati studiranje.

- S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju odluka studenata i opštinske uprave je da se potpisivanje ugovora za stipendije organizuje cijeli dan, u grupama od po 12 ili 13 studenata – rekao je Katić.

Iz opštinskog budžeta izdvojeno je je više od 150 000 KM za finansiranje studentskih stipendija, čiji je iznos 120 KM mjesečno, što je rekordan iznos i po broju studenata i po iznosu koji opštinska uprava dodjeljuje.

Slika

Student druge godine Medicicinskog fakulteta u Foči Teodora Bošnjak, jedna je od stipendista Opštine Istočno Novo Sarajevo.

- Ova stipendija je nagrada za moj dodadašnji rad i trud i motivacija za dalji – rekla je Bošnjakova dodajući da će novac od stipendije potrošiti na troškove studiranje, stručnu literaturu i beletristiku.

Tanja Vukmanović, student druge godine Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu, zahvalila se načelniku Katiću na finansijskoj pomoći.

Slika

Katić je takođe dodao da će danas u dvorištu Predškolske ustanove "Patrijarh Pavle" biti upriličena podjela novogodišnjih paketića djeci koja pohađaju ovu ustanovu.

- Ove godine smo obezbijedili 1200 paketića za mališane do osam godina koji pohađaju predškolske ustanove i osnovne škole. Takođe, za onu dječicu koja ne pohađaju neku od ovih ustanova, paketići će biti podijeljeni u mjesnim zajednicama – objasnio je Katić.

Za razliku od prethodnih godina, ove godine opština Istočno Novo Sarajevo neće organizovati svečanu podjelu novogodišnjih paketića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu Dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna u Istočnom Novom Sarajevu
Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
U ponedjeljak obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade U ponedjeljak obilježavanje 32 godine Prve sarajevske mehanizovane brigade
Najčitanije
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    22h 33m
    1
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    4h 1m
    5
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    17h 11m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    17h 43m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    23h 16m
    0