Потписани уговори о стипендирању 97 студената из Источног Новог Сарајева (ФОТО)

25.12.2023. 18:46
0
ИЗВОР: katera.news

У амфитеатру Средње школе „28. јуни“ данас је уприличено потписивање уговора за студенте који су остварили право на стипендије Општине Источно Ново Сарајево.

Студентска стипендија од ове године износи 150 КМ, а према ријечима Јована Катића, начелника ове општине, повећани износ представља вид подршке студентима ове општине који се труде да остваре резултате.

- Стипендија је раније износила 120 КМ, а њено повећање предвиђено је Ребалансом буџета. Поносни смо што имамо све већи број успјешних студената, а сигурно је да подршка Општине неће изостати. Покушаћемо да подигнемо стипендије, да се они студенти који остварују просјеке између девет и десет издвоје од свих осталих и имају доста већу новчану накнаду - рекао је Катић, додајући да цифра од 150 КМ мјесечно можда и није велика, али ће свакако растеретити кућне буџете.

Катић истиче да је стипендирање изузетно значајно, јер су студенти на тај начин свјесни да њихови резултати и труд нису прошли незапажено. Ипак, како каже, то је уједно и обавеза да студенти испоштују договорене обавезе и остваре што боље резултате.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: katera.news

Матеј Голијанин је студент друге године Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву, на смјеру енергетика, а истиче да му мјесечна стипендија много значи.

- Стипендија ми може помоћи при обавезама на факултету, али да имам и као џепарац – наводи Матеј, који планира и послије факултета остати у Источном Сарајеву.

Марина Куртеш, студент друге године Машинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, наводи да стипендија за њу представља подстицај да настави добро да учи.

- Студентима је стипендија потребна, јер поред свих обавеза на факултету, не стижемо да зарађујемо са стране – рекла је Марина, чији је просјек на крају прве године износио 9.1.

Коментари 0
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 20m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 4m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 17m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    17h 31m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 23m
    0