Повећати број комунално-инспекцијских надзора

23.02.2021. 11:09
0

Све јединице локалне самоуправе у Републици Српској дужне су обезбиједити континуиран рад комуналне полиције и повећати број комунално-инспекцијских надзора над поштовањем прописаних епидемиолошких мјера у вези са вирусом корона, посебно у дијелу који се односи на радно вријеме контролисаних субјеката, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Српске.

- Јединице локалне самоуправе дужне су да своје акте усагласе са Закључком о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона и да у случају погоршане епидемиолошке ситуације на свом подручју донесу рестриктивније мјере у односу на оне утврђене поменутим закључком и о томе обавијесте Републички штаб за ванредне ситуације - наводи се у саопштењу.

На недавној сједници Републичког штаба за ванредне ситуације донесен је Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској према коме се све постојеће мјере, с циљем спречавања ширења вируса, примјењују до 5. марта.

У саопштењу ресорног министарства наводи се да је данас свим јединицама локалне самоуправе прослијеђен овај закључак, узимајући у обзир озбиљност ситуације и важност поштовања прописаних мјера са аспекта јавног здравства и заштите здравља становништва Српске.

Коментари 0
Најчитаније
 • Самохрана мајка са троје дјеце живи у соби од 16 квадрата
  02.03.2021
  0
 • Преминуо Мирко Крајишник
  01.03.2021
  4
 • Др Благојевић: Рад у хитној помоћи изузетно тежак
  01.03.2021
  23
 • Контроверзни бизнисмен ухапшен на Јахорини
  8h 53m
  2
 • Погоршана епидемиолошка ситуација у Српској: Разматрају се нове мјере
  6h 35m
  0