Повољни услови за вожњу

11.04.2020. 08:35
0
ИЗВОР: Srna

Услови за вожњу у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос су повољни, али се грађанима савјетује да због актуелне епидемиолошке ситуације на пут не крећу без пријеке потребе, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/Српске.

На подручју Републике Српске данас је од 12.00 часова до сутра у 18.00 часова забрањено кретање свим грађанима изван њиховог мјеста пребивалишта.

У Републици Српској забрањено је кретање особама старијим од 65 година, а од 20.00 до 5.00 часова на снази је потпуна забрана кретања.

На подручју ФБиХ потпуна забрана кретања је на снази од 20.00 до 5.00 часова.

Из АМС-а напомињу возаче да је без обзира на повољне временске услове посједовање зимске опреме законски обавезно до 15. априла.

Обуставе и измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима на којима се изводе радови.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце на снази је обустава саобраћаја која ће трајати до 9. маја, а возила се преусмјеравају на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

Радови су актуелне и на путним правцима Црна Ријека-Бјелајце, Клашнице-Залужани, Ламовита-Стари Мајдан, Котор Варош-Кнежево у мјесту Живинице, на подручју Прњавора гдје је у току изградња кружног тока, затим Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња-Градишка, Бањалука-Српске Топлице, као и у општинама Источна Илиџа и Трново на дионици Крупац-Богатићи.

Због клизишта је успорен саобраћај на дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, те Уркина-Горња Вијака,, а због оштећења моста на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој.

Из АМС-а подсјећају да је у току изградња међудржавног моста на ријеци Сави, па је измијењен режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, као и на споју аутопута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка.

У ФБиХ једном траком возила саобраћају на ауто-путу код Зенице због радова на мосту испред наплатног мјеста Зеница југ. Једном траком се вози и прије тунела на ауто-путу Какањ-Зеница.

Измјене у одвијању саобраћаја и даље су актуелне на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, а у вријеме док траје потпуна обустава, од пола часа послије поноћи до пет ујутро, возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос је појачана фреквенција теретних возила на прелазу Градишка.

Због формирања конвоја у Хрватској, повремено се стварају дуге колоне теретних возила на граничним прелазима у БиХ.

За теретна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе гранични прелаз Клобук.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе с боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, изузев граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који су отворени само за робни саобраћај.

Хрватска и Црна Гора су затворили све граничне прелазе према БиХ, а улазак у те земље је дозвољен само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Коментари 0
Повезане вијести
Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра
Могућа поледица у ноћним часовима Могућа поледица у ноћним часовима
Успорен саобраћај због снијега Успорен саобраћај због снијега
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    10h 0m
    8
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    23h 10m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    23h 42m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    8h 2m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    22h 1m
    0