Повремени прекиди електричном енергијом у Сарајеву, највећи проблем за општину Илиџа

05.11.2021. 15:16
0
ИЗВОР: СРНА

Усљед временских непогода дошло до плављења електроенергетског објекта "Електропреноса БиХ" трафо-станице Сарајево 10 (Рељево) због чега је извршено искључење комплетног високонапонског 110-киловолтног постројења, како би се спријечила већа хаварија, саопштено је из "Електро-привреде БиХ" Сарајево.

У саопштењу се прецизира да су овим поступком без могућности напајања по 110 киловолтном напону су остале трафо-станице Сарајево десет Рељево и Сарајево осам Азићи.

С обзиром на то да је трафостаница Сарајево десет кључно чвориште за 110-киловолтну мрежу, дошло је до преоптерећења у електроенергетском систему 110 киловолта на подручју града Сарајева и 110-киловолтном систему Вишеградске петље и због чега долази до повремених прекида у напајању струјом на подручју Сарајева.

Екипе "Електропреноса БиХ" су на терену и улажу напор да што прије нормализују напајање града Сарајева.

Тренутно највећи проблем представља снабдијевање одручја општине Илиџа.

Без снабдијевања електричном енергијом тренутно су и подручја Бјелашница према Грепку, Бабин до, Висојевица, Бакије сокак, Кабалово, дио Отеса, Риверина, те дио Пазарића, док је други дио Пазарића напојен алтернативно.

Будући да су саобраћајне комуникације отежане или готово потпуно блокиране, из "Електро-привреде БиХ" Сарајево упућују апел купцима за стрпљење и појачан опрез због опасности од нових падова надземне мреже.

Све расположиве електромонтерске екипе су на терену и, без обзира на изузетно тешке услове, раде на отклањању пријављених кварова.

У општини Кисељак, подручје Средњобосанског кантона, без електричне енергије је више од 1.200 потрошача, превентивно искључених због продирања воде у трансформаторску станицу.

Коментари 0
Повезане вијести
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
Упозорење грађанима на олујни вјетар и захлађење Упозорење грађанима на олујни вјетар и захлађење
Невријеме стигло у Хрватску: Стабло пало на ауто Невријеме стигло у Хрватску: Стабло пало на ауто
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    7h 41m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    21h 55m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    20h 2m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    18h 50m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    5h 17m
    0