Повремени прекиди електричном енергијом у Сарајеву, највећи проблем за општину Илиџа

05.11.2021. 15:16
0
ИЗВОР: СРНА

Усљед временских непогода дошло до плављења електроенергетског објекта "Електропреноса БиХ" трафо-станице Сарајево 10 (Рељево) због чега је извршено искључење комплетног високонапонског 110-киловолтног постројења, како би се спријечила већа хаварија, саопштено је из "Електро-привреде БиХ" Сарајево.

У саопштењу се прецизира да су овим поступком без могућности напајања по 110 киловолтном напону су остале трафо-станице Сарајево десет Рељево и Сарајево осам Азићи.

С обзиром на то да је трафостаница Сарајево десет кључно чвориште за 110-киловолтну мрежу, дошло је до преоптерећења у електроенергетском систему 110 киловолта на подручју града Сарајева и 110-киловолтном систему Вишеградске петље и због чега долази до повремених прекида у напајању струјом на подручју Сарајева.

Екипе "Електропреноса БиХ" су на терену и улажу напор да што прије нормализују напајање града Сарајева.

Тренутно највећи проблем представља снабдијевање одручја општине Илиџа.

Без снабдијевања електричном енергијом тренутно су и подручја Бјелашница према Грепку, Бабин до, Висојевица, Бакије сокак, Кабалово, дио Отеса, Риверина, те дио Пазарића, док је други дио Пазарића напојен алтернативно.

Будући да су саобраћајне комуникације отежане или готово потпуно блокиране, из "Електро-привреде БиХ" Сарајево упућују апел купцима за стрпљење и појачан опрез због опасности од нових падова надземне мреже.

Све расположиве електромонтерске екипе су на терену и, без обзира на изузетно тешке услове, раде на отклањању пријављених кварова.

У општини Кисељак, подручје Средњобосанског кантона, без електричне енергије је више од 1.200 потрошача, превентивно искључених због продирања воде у трансформаторску станицу.

Коментари 0
Повезане вијести
Упозорење: Снажан циклон иде према региону, очекује се јако невријеме Упозорење: Снажан циклон иде према региону, очекује се јако невријеме
Олујни удари вјетра у региону: Невријеме обара дрвеће, односи кровове Олујни удари вјетра у региону: Невријеме обара дрвеће, односи кровове
На Илиџи ухапшено лице због трговине дрогом На Илиџи ухапшено лице због трговине дрогом
Најчитаније
 • Четнички војвода Бранислав Гавриловић Брне
  16h 39m
  6
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  2h 11m
  1
 • Преминуо српски ММА репрезентативац Стефан Савић
  22h 53m
  0
 • Тужна судбина „фрушкогорске виле“
  17h 4m
  2
 • Здравствено стање генерала Младића веома тешко
  14h 16m
  2