Повријеђени код Овчар Бање пуштени на кућно лијечење

14.10.2022. 17:29
0
ИЗВОР: srna.rs

Четворо ходочасника из Зворника повријеђених у паду висећег моста код Овчар Бање данас је отпуштено из Опште болнице у Чачку на кућно лијечење, а остали пацијенти су у стабилном стању, рекла је портпарол ове здравствене установе Јелена Кнежевић.

- Отпуштени су дечак и једна госпођа, као и двоје пацијената са ортопедије. Једна пацијентикња је остала на одељењу хирургије и данас ће бити транспортована у коронарну јединицу Интерног одељења чачанске Опште болнице - навела је Кнежевићева.

Подсјетила је да је од укупно 10 пацијената који су јуче примљени у Општу болницу, седам задржано, док су три пацијенткиње хитно транспортоване у спинални центар Института за ортопедију и ортопедске болести "Бањица" у Београду.

- Од седам пацијената који су остали у нашој здравственој установи, две пацијенткиње се налазе са тешким телесним повредама на Одељењу интензивне неге. Оне су стабилно и ван животне опасности, али због тежине повреда није препоручљив транспорт у друге здравствене центре. Овде ће им бити указана сва неопходна помоћ - прецизирала је Кнежевићева.

Од преосталих пет пацијената, данас је пуштено на кућно лијечење четворо, док је једна особа задржана на даљем лијечењу, из превентивних разлога и након консултација са кардиологом.

- Сви су стабилно и ван животне опасноси. Нема промена што се тиче њиховог здравственог стања - истакла је Кнежевићева.

Она је навела да је градоначелник Чачка Милун Тодоровић организовао данас превоз за пацијенте који су пуштени на кућно лијечење, а за све чланове породица који чекају своје најмилије обезбијеђено је бесплатно преноћиште у хотелу "Коле" у Чачку.

Двије жене су погинуле у јучерашњој несрећи у Овчар Бањи, а 10 особа је повријеђено, када се срушио висећи пјешачки мост преко ријеке Мораве.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини
Активирана ручна бомба, два лица лакше повријеђена Активирана ручна бомба, два лица лакше повријеђена
Најчитаније
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    21h 26m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    23h 19m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    22h 4m
    1
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    9h 2m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    10h 49m
    0