Повријеђени у експлозији пребачени из Фоче за Београд

14.08.2023. 14:03
0
ИЗВОР: srna.rs

Припадници Хеликоптерског сервиса и љекари Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Републике Српске успјешно су данас извршили ваздушни медицински транспорт два пацијента из Фоче за Београд, истовремено са два хеликоптера, саопштено је из Хеликоптерског сервиса.

Ријеч је о држављанки Србије Б.Г. (42), која је задобила повреде екстремитета од експлозије и која је након иницијалног збрињавања у Клиничком центру Фоча транспортована у Београд на лијечење у мјесто становања, као и њеном супругу Н.Г. (47) који је од исте експлозивне направе задобио вишеструке повреде и прелом ноге.

Оба пацијента су након примарног збрињавања, хитно транспортована за Београд ради даљег лијечења.

Из овог сервисаистичу да је захваљујући хитној, координисаној и високопрофесионалној организацији службе за ваздушно-медицински транспорт, коју чине љекари и техничари УКЦ РС и ваздухопловно - техничко особље Хеликоптерског сервиса, и ова сложена операција успјешно изведена, иако Хеликоптерски серви располаже ограниченим бројем људи и летјелица у односу на потребе и многобројне захтјеве за овај вид транспорта.

Данашњи транспорт је 46. у овој години.

Коментари 0
Повезане вијести
Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 49m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    6h 47m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    15h 13m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    13h 28m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    15h 7m
    0