Пожар код Дервенте стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима

22.02.2024. 22:36
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Пожар који је избио у дервентском насељу Горњи Детлак и пријетио да се прошири ватрогасци су вечерас ставили под контролу, речено је Срни из градске Ватрогасно-спасилачке јединице.

Ватрогасци, који су данас имали више сличних интервенција, упутили су апел становништву да озбиљно схвате упозорење које се тиче паљења ватре на отвореном.

Пожар у Горњем детлаку пријетио је да захвати већу површину, али је стављен под контролу, а претходно угашени пожаре у још неколико насеља.

- Наши припадници су још на терену у Горњем Детлаку, пресјекли смо ширење пожара и ставили га под контролу. Очекујемо да за неких сат-два угасимо овај пожар који је пријетио да угрози засад љешњака, прошири се на шуму или према кућама. Сада је пожариште окружено са свих страна - додали су из ове јединице.

У Дервенти је од 15.00 часова на неколико локација горјело ниско растиње, биле су захваћене веће површине горивог материјала, али су ватрогасци успјели да истовремено на више локација спријече даље ширење пожара.

- Успјели смо да угасимо пожар и на 12 километру, затим у Босанским Лужанима, Омерагићима и сада још гасимо у насељу Горњи Детлак и Новим Лужанима. Биле су угрожене куће, пчеле и друга материјална добра - наводе из дервентске Ватрогасно- спасилачке јединице.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Локализован пожар у селу Кула Локализован пожар у селу Кула
Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу Ухапшено осам људи у вези са пожаром у ноћном клубу
Расте број жртава пожара у ноћном клубу Расте број жртава пожара у ноћном клубу
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    18h 17m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    19h 32m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    23h 50m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    15h 25m
    0
  • Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
    23h 34m
    0