Позив за достављање потврда о редовном школовању

08.09.2021. 10:05
0
ИЗВОР: СРНА

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске позвао је кориснике породичне пензије да благовремено доставе потврде о редовном школовању за дјецу и навео да је 23. септембар рок за 1.148 корисника узраста од 15 до 19 година који похађају средњу школу.

За дјецу кориснике породичне пензије који су студенти старосне доби од 19 до 26 година потврду о редовном школовању потребно је доставити до 22. октобра, а ових корисника има 1.798.

За достављање школске потврде за студенте Фонд ће позив поновити и почетком октобра.

Фонд ПИО позвао је кориснике породичне пензије да благовремено доставе школску потврду у најближу пословницу Фонда за кориснике у Републици Српској, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО, како би се исплата породичне пензије могла наставити редовно и без прекида.

О обавези достављања потврде о редовном школовању Фонд кориснике обавјештава и писаном поруком на чеку приликом исплате пензије за август и септембар.

У саопштењу Фонда ПИО наводи се да недостављање потврде о редовном школовању у предвиђеном року значи да се дијете које је корисник породичне пензије више не налази на редовном школовању, након чега се врши обустава исплате.

За достављене школске потврде Фонд ПИО, у оквиру законског поступања, задржава право да изврши провјеру исправности код школе или факултета као издаваоца тог документа.

Коментари 0
Повезане вијести
Позив за ажурирање документације за остваривање пензије Позив за ажурирање документације за остваривање пензије
Објављено пет позива за достављање пројектних приједлога с циљем запошљавања Објављено пет позива за достављање пројектних приједлога с циљем запошљавања
ФЗО Српске: ИЗИС спреман, пуштање у функцију постепено ФЗО Српске: ИЗИС спреман, пуштање у функцију постепено
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 26m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    26.04.2024
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    20h 9m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    15h 1m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    23h 54m
    0