Poziv za dostavljanje potvrda o redovnom školovanju

08.09.2021. 10:05
0
IZVOR: SRNA

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske pozvao je korisnike porodične penzije da blagovremeno dostave potvrde o redovnom školovanju za djecu i naveo da je 23. septembar rok za 1.148 korisnika uzrasta od 15 do 19 godina koji pohađaju srednju školu.

Za djecu korisnike porodične penzije koji su studenti starosne dobi od 19 do 26 godina potvrdu o redovnom školovanju potrebno je dostaviti do 22. oktobra, a ovih korisnika ima 1.798.

Za dostavljanje školske potvrde za studente Fond će poziv ponoviti i početkom oktobra.

Fond PIO pozvao je korisnike porodične penzije da blagovremeno dostave školsku potvrdu u najbližu poslovnicu Fonda za korisnike u Republici Srpskoj, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, kako bi se isplata porodične penzije mogla nastaviti redovno i bez prekida.

O obavezi dostavljanja potvrde o redovnom školovanju Fond korisnike obavještava i pisanom porukom na čeku prilikom isplate penzije za avgust i septembar.

U saopštenju Fonda PIO navodi se da nedostavljanje potvrde o redovnom školovanju u predviđenom roku znači da se dijete koje je korisnik porodične penzije više ne nalazi na redovnom školovanju, nakon čega se vrši obustava isplate.

Za dostavljene školske potvrde Fond PIO, u okviru zakonskog postupanja, zadržava pravo da izvrši provjeru ispravnosti kod škole ili fakulteta kao izdavaoca tog dokumenta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Poziv za ažuriranje dokumentacije za ostvarivanje penzije Poziv za ažuriranje dokumentacije za ostvarivanje penzije
Objavljeno pet poziva za dostavljanje projektnih prijedloga s ciljem zapošljavanja Objavljeno pet poziva za dostavljanje projektnih prijedloga s ciljem zapošljavanja
FZO Srpske: IZIS spreman, puštanje u funkciju postepeno FZO Srpske: IZIS spreman, puštanje u funkciju postepeno
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    21h 41m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    10h 54m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    10h 25m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    10h 48m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    6h 41m
    0